1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. salametsästys

Salametsästäjät päätyivät leijonien kitaan Etelä-Afrikassa – jäljelle jäivät vain kiväärit ja saappaat

Kyseessä on jo toinen kerta, kun leijonat pistävät poskeensa salametsästäjiä Etelä-Afrikassa.

salametsästys
Leijona
Helmut Fohringer / EPA

Etelä-Afrikassa ainakin kolme salametsästäjäksi epäiltyä ihmistä on joutunut leijonalauman tappamaksi ja syömäksi. Onnettomuus tapahtui Sibuyan luonnonpuistossa Itä-Kapin provinssissa. Asiasta uutisoi muiden muassa The Independent. (siirryt toiseen palveluun)

Uhrien arvellaan murtautuneen luonnonpuistoon aikeenaan tappaa sarvikuonoja. Läheltä leijonien aluetta löytyi ruumiinosia sekä kolmet saappaat ja useita metsästyskiväärejä sekä kirves.

– Olemme löytäneet tarpeeksi ruumiinosia sekä kolmet tyhjät saappaat, mikä viittaa siihen, että leijonat söivät ainakin kolme heistä. Alueella on kuitenkin tiheää pusikkoa, joten heitä saattaa olla enemmänkin, sanoi yksityisen luonnonpuiston omistaja Nick Fox.

Puiston kuusi leijonaa nukutettiin keskiviikkona, kun poliisit tekivät etsintöjä alueella. Salametsästäjiä etsittiin myös helikopterein löytämättä enää jälkeäkään muista ihmisistä. Viranomaiset olettavat, että kaikki alueella olleet ovat joutuneet syödyiksi.

Poliisi ei ole pystynyt vahvistamaan sitä, että uhrit olisivat juuri salametsästäjiä, mutta todisteet viittaavat siihen. Lisäksi lähialueilla on tapettu yhdeksän sarvikuonoa pelkästään tänä vuonna ja Sibuyan puistosta itsestään tapettiin kolme sarvikuonoa 2016.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun salametsästäjä joutuu leijonan kitaan. Edellinen tapaus sattui Etelä-Afrikassa helmikuussa.

Lue myös:

Salametsästäjä kohtasi karmean lopun Etelä-Afrikassa – leijonat pistivät poskeensa

"Sarvikuonojen suojelu on kuin sotilasoperaatio" – Kuvia taistelusta, jossa vastustajana ovat eläimiä silpovat ja tappavat salametsästäjät

Lue seuraavaksi