Myös pohjalaispoliiseja on kutsuttu turvamaan Trumpin ja Putinin huipputapaamista Helsingissä

Osa poliiseista keskeyttää lomansa tehtävän vuoksi.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Presidentinlinna Helsingissä
Presidentinlinna HelsingissäTouko Yrttimaa / Yle

Myös pohjalaispoliiseja on pyydetty turvaamaan Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien huippukokousta Helsingissä reilun viikon kuluttua. Pohjanmaan poliisilaitokselta vahvistetaan, että virka-apupyyntö on tullut ja matkaan lähtee useita poliiseja. He viettävät pääkaupunkiseudulla 2–5 päivää.

Pohjanmaalta lähtevät poliisit ovat vapaaehtoisia, osa tulee tehtävään kesken loman.

Pohjanmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Puolitaival on asiasta kuitenkin varsin vaitonainen, sillä Helsinki vastaa kokouksen turvatoimien johtamisesta ja tiedottamisesta. Puolitaival ei voi kertoa esimerkiksi matkaan lähtevien poliisien määrää.

Presidentit Donald Trump ja Vladimir Putin tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta ja kokouksen turvajärjestelyt ovat erittäin tiukat.

Edellisen kerran pohjalaispoliiseja tarvittiin virka-apuavoimana viime kesänä Putinin Itä-Suomen vierailulla. Helsingin huippukokoukseen lisävoimia on pyydetty lähes jokaiselta Suomen poliisilaitokselta.

Tasavallan presidentin kanslia ei ole vahvistanut tietoa huippukokouksen tapaamispaikasta.

Aiemmin Helsingin Sanomat kirjoitti, että Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaaminen järjestetään Helsingissä Presidentinlinnassa.