Thaimaan turistiveneturman uhriluku nousi 33:een, etsinnät päätettiin keskeyttää – 23 ihmistä edelleen kateissa

Kaikki menehtyneet olivat kiinalaisia turisteja. Kaikkiaan noin 150 ihmistä joutui veden varaan torstaina kahden turistiveneen kaaduttua myrskyssä Phuketin edustalla.

Turistiveneen kaatumisesta pelastettuja ihmisiä nostetaan pelastuslautalta kalastusaluksen kyytiin Phuketin edustalla. Kuva: Royal Thai Navy

33 ihmistä on löydetty kuolleina turistiveneen upottua merellä torstai-iltana Thaimaan Phuketin lomasaaren edustalla. Uhrit ovat kansalaisuudeltaan kiinalaisia.

23 ihmistä on edelleen kateissa veneturman jäljiltä ja uhrien määrän uskotaan vielä nousevan.

Viranomaiset ovat keskeyttäneet etsinnät perjantailta. Niitä on tarkoitus jatkaa varhain lauantaiaamuna.

Vene kuljetti noin sataa ihmistä, joista yli 90 oli kiinalaisia turisteja. Alus kaatui korkeassa aallokossa ja upposi noin seitsemän kilometrin etäisyydellä Phuketin saaresta. Pelastussukeltajat ovat tutkineet perjantaina noin 40 metrin syvyydessä olevaa hylkyä pelastuneiden varalta.

Myös toinen turisteja kuljettanut vene kaatui myrskyssä Phuketin lomasaaren edustalla torstaina. Veneessä oli 42 ihmistä, jotka kaikki onnistuttiin pelastamaan.

Ainakin 12 veneturmissa loukkaantunutta ihmistä on viety sairaalahoitoon.

Myrsky vaarantaa merenkulun

Merellä Phuketin edustalla oli onnettomuuksien sattuessa voimakas myrskytuuli ja jopa viisi metriä korkeita aaltoja. Olosuhteet vaikeuttivat pelastustöitä.

Myrskyn on ennustettu jatkuvan eteläisessä Thaimaassa. Viranomaiset ovat harkinneet, pitäisikö veneiden lähteminen merelle kieltää kokonaan myrskyn ajaksi.

Myrskyn takia 12 venettä, joissa oli yhteensä 263 matkustajaa, määrättiin jäämään telakoille Racha-saarelle, joka on suosittu sukelluspaikka noin tunnin venematkan päässä Phuketista. Matkustajille tarjottiin ruokaa, suojaa ja vettä.

Juttua päivitetty 6.7. klo 15:37: Uhriluku ja kateissa olevien määrä muuttunut.