Twitter-pyyntö sai miljardööri Elon Muskin tarjoamaan apua Thaimaan luolapelastajille, lähettää insinöörejään paikan päälle

Sekä tunneliyhtiö Boringin että avaruusaluksia valmistavan Space X:n edustajat matkustavat Thaimaahan selvittämään tilannetta.

Thaimaan pelastusoperaatio
Elon Musk
Elon Musk on muun muassa avaruusaluksia valmistavan Space X:n ja sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja.Ben MacMahon / EPA

Miljardööri Elon Musk on luvannut selvittää, voisivatko hänen yhtiönsä olla avuksi Thaimaassa luolaan jumiin jääneen jalkapallojoukkueen pelastamisessa.

Musk lähettää Thaimaahan yhtiöidensä insinöörejä kartoittamaan tilannetta.

Musk ilmoitti asiasta Twitterissä sen jälkeen, kun eräs Twitter-käyttäjä oli kysynyt, voisiko tämä olla mitenkään avuksi luolassa lähes kaksi viikkoa olleiden 12 pojan ja heidän valmentajansa saamiseksi ulos.

Alun perin Musk vastasi viestiin arvelemalla, että tilanne on Thaimaan hallituksen hallinnassa. Hän sanoi kuitenkin auttavansa mielellään, jos vain voi.

Pyynnön esittänyt käyttäjä MabzMagz kiitti ja sanoi, ettei pyydäkään enempää. Jotkut meistä voivat vain rukoilla, mutta sinä pystyt enempään, hän totesi.

Pian Musk alkoikin pohdiskella keinoja. Musk osallistui keskusteluun useilla tviiteillä, joissa hän muun muassa arvioi, että apua voisi olla hänen liikennetunneleihin erikoistuneen Boring-yhtiönsä tutkavälineistöstä.

– Boringilla on kehittynyt maatutka ja yhtiö on melkoisen hyvä kaivamaan onkaloita, Musk tviittasi. Hän myös sanoi voivansa myös tarvittaessa toimittaa tehokkaita akkuja ja pumppuja.

Musk pohdiskeli myös, että yrittämisen arvoista voisi olla asentaa luolaan nailonputki, joka täytettäisiin ilmalla kuten pomppulinnoissa.

Musk totesi, että hänen yhtiöidensä insinöörien täytyy mennä paikan päälle arvioimaan, miten monimutkaista evakuointi on. Paikalle on menossa lauantaina insinöörejä sekä Boring-yhtiöstä että avaruusaluksia valmistavasta Space X:stä.

Pelastushenkilöstöä luolan suulla.
Katso Yle Uutisten erikoislähetys Thaimaan pelastusoperaatiosta

Lähteet: AP, Yle Uutiset