1. yle.fi
  2. Uutiset

Thaiviranomainen: Pojat eivät ole vielä valmiita sukeltamaan luolasta

Aiemmin päivällä arveltiin, että poikien pelastusoperaatio sukeltamalla saattaisi alkaa vielä tämän päivän aikana.

Thaimaan pelastusoperaatio
Pelastushenkilöstöä luolan suulla.
Thaimaan laivasto

Thaimaassa luolaan jumiutuneet pojat eivät ole vielä valmiina sukeltamaan ulos, sanoi pelastustöitä johtaja kuvernööri perjantaina.

Chiang Rain maakunnan kuvernöörin Narongsak Osottanakornin mukaan pelastusta ei aloiteta vielä tänään, sillä pojat eivät vielä pysty sukeltamaan.

Aiemmin päivällä arveltiin, että poikien pelastusoperaatio sukeltamalla saattaisi alkaa vielä tämän päivän aikana. Olosuhteita on vaikeuttanut hapen väheneminen luolassa sekä viikonloppuna uhkaavat uudet rankkasateet.

Luolassa hapen määrä on vähentynyt normaalista 21 prosentista 15 prosenttiin. Parhaillaan luolan sisälle rakennetaan viiden kilometrin kaapelia, jolla ilmaa voitaisiin johtaa ryhmälle.

Paineita pelastustöihin on perjantain aikana tuonut se, että thaimaalainen entinen laivaston sukeltaja kuoli luolassa sukeltaessaan.

Viranomaisten mukaan sukeltajalta loppui ilmeisesti happi paluumatkalla. Sukeltajan kuolema herätti epäilyjä, kuinka luolan vankeina olevat 12 poikaa ja heidän jalkapallovalmentajansa voitaisiin tuoda turvallisesti ulos ahtaiden käytävien läpi vettä täynnä olevasta Tham Luangin luolasta.

Pelastushenkilöstöä luolan suulla.
Katso Yle Uutisten erikoislähetys Thaimaan pelastusoperaatiosta

Lue myös:

Luolaan kuollut thaimies oli entinen laivaston erikoisjoukkojen sukeltaja, triathlonisti ja vapaaehtoinen pelastusoperaatiossa – "Emme panikoi tai keskeytä tehtävää"

Toimittajalta: Kello tikittää Thaimaan jalkapallopojille – Vaikka kukaan ei halua luopua toivosta, jossain vaiheessa on pakko miettiä myös synkkiä vaihtoehtoja

Suomalainen Mikko Paasi on sukeltamassa luolastoon, johon thaimaalaispojat ovat jääneet loukkuun – "Pitkä matka"

Neljä vaihtoehtoa: näin Thaimaassa luolaan jääneet pojat voitaisiin pelastaa

Lähteet: AFP, STT

Lue seuraavaksi