Karjarannan alue suunniteltu usealle eri sukupolvelle

Karjaranta, Pori
Asuntomessutaloja joen rannalla.
Porin asuntomessualue Karjaranta sijaitsee aivan Kokemäenjoen rannalla.Liisa Kallio / Yle

Valtakunnalliset asuntomessut avattiin perjantaina Porissa. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio lausui järjestyksessään 49. valtakunnallisten Asuntomessujen avajaissanat. Asuntomessujen teemana on tänä vuonna asuminen läpi ihmiselämän.

Tämä teema on siirtynyt kaupunkirakenteessa kiinni olevan uuden asuinalueen kokonaissuunnittelun kautta itse messukohteisiin, joita on tänä vuonna perinteisten talo- ja asuinkohteiden lisäksi myös alueelle rakentuneet hoito- ja hoivapalvelut sekä muut asumisen ja liikkumisen palvelut.

Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaalan mukaan Porin Karjarannan messualue on suunniteltu yhfdistämään eri sukupolvien tarpeita. Asuminen muuttu Tuomaalan mukaan ja sen vuoksi asuinaluiden suunnittelussa on huomioitava asukkaiden hyvinvointiin vaikuttavat tekijät myös asuntojen seinien ulkopuolella.

Asuntomessujen aikana on tarkoitus keskustella asiantuntijoiden kanssa eri tilaisuuksissa siitä, miten Suomessa ratkaistaan tulevaisuudessa asumisen hyvinvoinnin haasteita.

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Liukkonen toteaa Kuntalehdessä, että Porin messualueella oli yksi erityinen vahvuus. Liukkosen mukaan kaavallinen valmius auttoi toteutuksessa paljon. Porin kaupunki omistaa koko messualueen.

Lähteet: Suomen asuntomessut, Kuntalehti