Gotlannissa pidätetty natsi-iskulauseita huutaneita mielenosoittajia

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajien epäillään myös vahingoittaneen sanomalehti Expressenin puhujalavaa Visbyssä.

Pohjoismainen vastarintaliike (PVL)
Nordiska motståndsrörelsen -uusnatsijärjestön jäsenet osoittavat mieltään.
Pohjoismaisen vastarintaliikkeen jäsenet osoittivat mieltään Visbyssä torstaina 5. heinäkuuta.Patrik C. Österberg / AOP

Ruotsalaiset tiedotusvälineet, muun muassa iltapäivälehti Expressen (siirryt toiseen palveluun), kertovat uusnatsien häiriköineen Visbyn keskustassa Gotlannissa viime yönä. Visbyssä on parhaillaan käynnissä Almedalenin politiikkaviikko.

Noin kolmenkymmenen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajan kerrotaan huutaneen natsien iskulauseita, kuten "Sieg Heil" ja "Heil Hitler".

Viisi ihmistä on otettu kiinni. Poliisin mukaan mielenosoittajia epäillään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan ja häiritsevästä käyttäytymisestä.

Silminnäkijöiden mukaan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen kannattajat vahingoittivat viime yönä myös Expressen-lehden puhujalavaa Visbyn keskustassa.

Almedalenin politiikkaviikon aikana uusnatsit ovat kierelleet puhetilaisuuksissa, huudelleet välihuutoja ja tönineet yleisöä. Erityisen näkyvää toiminta oli Ruotsin keskustapuolueen puheenjohtajan Annie Lööfin puhetilaisuudessa keskiviikkona.