Nämä amerikkalaismedioiden tähtitoimittajat seuraavat Trumpia Helsinkiin – televisiotiimejä jo Suomessa

Suomeen tuleva Christiane Amanpour on raportoinut kotimaansa yleisölle kriisien keskeltä.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Hotelli Grand Marina Katajanokalla, Helsingissä.
Scandicin Grand Marina -hotelli ja kongressikeskus ovat kokonaan varattuja amerikkalaismedioille.Peter Forsberg / AOP

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen tuo Suomeen ennennäkemättömän suuren joukon kansainvälisesti tunnettuja konkaritoimittajia.

Amerikkalaismedia CNN tiedotti lauantai-iltana, että huippukokouksesta raportoivat muun muassa Christiane Amanpour, Anderson Cooper, Wolf Blitzer, Jake Tapper ja Chris Cuomo.

Christiane Amanpour
Christiane AmanpourMark Thomas / AOP

Tunnetuin CNN:n ryhmästä lienee Christiane Amanpour, joka on moninkertaisesti palkittu ulkomaankirjeenvaihtaja ja juontaja. Hän on tunnettu työstään maailman konfliktialueilla muun muassa Irakissa, Afganistanissa, Palestiinassa, Iranissa, Somaliassa, Ruandassa ja Balkanilla.

Wolf Blitzer
Wolf BlitzerAOP

Wolf Blitzer taas on CNN:n johtava politiikan uutisankkuri.

Aiemmin Blitzer on toiminut muun muassa Jerusalemin-kirjeenvaihtajana, asevoimiin erikoistuneena toimittajana ja Valkoisen talon kirjeenvaihtajana. Lisäksi Blitzer on juontanut kaikki presidentinvaalien lähetykset CNN:llä vuodesta 2004.

Jake Tapper
Jake TapperAOP

Mukana tulevat myös Washingtonin-pääkirjeenvaihtaja Jake Tapper, toimittaja Anderson Cooper ja toimittaja Chris Cuomo, jotka kaikki juontavat useita kanavan ajankohtaisohjelmia.

Chris Cuomo
Chris CuomoAndrew H. Walker / AOP
Anderson Cooper
Anderson CooperErik Pendzich / AOP

Myös muut kanavat lähettävät nimekkäitä toimittajia raportoimaan Trumpin ja Putinin kohtaamisesta.

Televisiotiimejä jo Suomessa

Lisäksi Ylen tietojen mukaan ainakin CNN aikoo perustaa oman studionsa Allas Sea Poolin katolle, jos paikka jää turva-alueen ulkopuolelle. Vielä on siis epävarmaa, kuinka laajalle presidenttien liikkumisalueen turvatoimet ylettyvät.

CNN aikoo tehdä ympärivuorokautista suoraa lähetystä maanantaina aamuyöstä tiiistain aamuyöhön asti.

ABC News aikoo puolestaan tehdä lähetystä Kauppatorin laidalla sijaitsevasta Nikolai II-aluksesta. Myös tv-kanava Fox News on kertonut sosiaalisessa mediassa (siirryt toiseen palveluun) tekevänsä Helsingistä useita lähetyksiä.

Viime viikon alussa Suomeen saapui jo lentokoneellinen amerikkalaisia tv-lähetyksen valmistelijoita. Seuraavaksi on tulossa vielä isompi valmistelutiimi. Vasta viikon lopulla paikalle saapuu varsinaiset lähetyksiä tekevät tiimit.

Lue myös:

Ylen erikoislähetys seuraa Donald Trumpin saapumista Suomeen sunnuntaina

Analyysi: Suomalaisia yhdistää ainakin yksi asia – epäluottamus Vladimir Putinia ja Donald Trumpia kohtaan

Sinetöityjä vessoja, maailmanpolitiikkaa ja veijarimaista maskuliinisuutta – lue Ylen kiinnostavat ennakkojutut Trumpin ja Putinin tapaamisesta

Aiheesta muualla:

Here’s How Networks Will Cover President Trump’s Trip to U.K., and Meeting in Finland With Putin (siirryt toiseen palveluun)