Britanniassa poliisin epäiltiin altistuneen hermomyrkylle Amesburyssa

Amesburyn kaupungissa paljastui viikko sitten lauantaina uusi Novitshok-tapaus.

Novitšok-hermokaasut
Poliisiviranomainen vartiossa Amesburyssä 5. heinäkuuta.
Poliisiviranomainen vartiossa Amesburyssä 5. heinäkuuta.AOP

Britanniassa poliisi, jonka epäiltiin altistuneen Novitshok-hermomyrkylle, on kunnossa. Asiasta kertoneen paikallispoliisin mukaan poliisille tehdyissä testeissä ei löytynyt merkkejä hermomyrkystä.

Salisburyn alueella sijaitseva sairaala kertoi aiemmin, että sairaala teki testejä poliisille, joka oli hakeutunut hoitoon "Amesburyn tapahtumiin liittyen".

Salisburyn lähellä Amesburyn pikkukaupungissa paljastui viikko sitten lauantaina uusi Novitshok-tapaus. Hermomyrkylle altistui pariskunta, joka BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan on edelleen kriittisessä tilassa.

Entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä altistuivat samalle hermomyrkylle Salisburyssa maaliskuussa.

Uusi myrkytystapaus paljastui, kun Amesburyn kaupungissa sijaitsevaan taloon kutsuttiin ambulanssi 44-vuotiaan naisen alettua oireilla. Nainen toimitettiin sairaalaan. Muutamaa tuntia myöhemmin samassa osoitteessa 45-vuotiaalla miehellä alkoivat samankaltaiset oireet.

Britannian turvallisuusministeri Ben Wallace on sanonut uskovansa, ettei pariskunta ollut suoranaisesti myrkyttämisen kohteena. - Olettamus on, että he ovat joko aiemman (Skripalien myrkytyksen) iskun jälkiseuraus tai sitten kyse on jostain muusta. Mutta he eivät olleet suoranaisesti kohteena, ministeri sanoi.

Poliisi on kertonut, että mies ja nainen olivat käsitelleet esinettä, jossa myrkkyä oli. Poliisi etsii edelleen esinettä.

Juttua päivitetty kello 02.49 tiedolla, jonka mukaan poliisille tehdyissä testeissä ei löytynyt merkkejä hermomyrkystä.

Britannian poliisi: Salisburyn myrkytyksen uhrit koskivat "saastuneeseen esineeseen"

Venäjä kiistää kaikki yhteydet Salisburyn hermomyrkkytapaukseen – "Uusi myrkytys on huolestuttava"

Lähteet: AFP