1. yle.fi
  2. Uutiset

Herätys: Yhä useampi työskentelee vielä 65-vuotiaana, jalkapallojoukkueen pelastusoperaatio alkoi Thaimaassa, sää on laajalti poutainen

Aamukooste
Työntekijöitä palaverissa.
Mostphotos

Yhä useampi on vapaaehtoisesti töissä vielä 65-vuotiaana

Vanhuuseläkkeelle jäämisen vuoksi kahvitellaan yleisimmin 63-vuotiaina, mutta nykyään yhä useampi työskentelee yli lakisääteisen eläkeiän. Työelämässä ollaan aiempaa pitempään, koska eläkeputki on katkaistu ja työkyvyttömyyseläkkeelle pääsee aiempaa harvempi, mutta asiantuntija arvioi, että myös asenteet ovat muuttuneet.

Jalkapallojoukkueen pelastusoperaatio alkoi Thaimaassa

Pelastajia luolassa.
Pelastajat valmistautuivat operaatioon Tham Luangin luolastossa lauantaina.Thaimaan laivasto

Thaimaassa on aloitettu operaatio luolassa loukussa olevan jalkapallojoukkueen pelastamiseksi. Kaksitoista poikaa ja heidän valmentajansa ovat olleet Tham Luangin luolastossa yli kaksi viikkoa. Luolaan lähetettiin sunnuntaina aamulla 18 sukeltajaa. Kaikkien pelastettavien ulos saaminen voi kestää säästä riippuen kolmesta neljään päivää, kertoo Thaimaan armeijan tiedottaja. Pelastustyöt aloitettiin tänään, koska alueelle odotetaan alkuviikosta rankkasateita, jotka tekisivät luolaston olosuhteista entistä tukalammat.

Leikkikentältä löytynyt hauta murensi irlantilaisten luoton katoliseen kirkkoon

Kukkia maassa.
Paul-Michel Ledoux / Yle

Irlantilaiset luulivat jo kuulleensa kaiken lasten kaltoinkohtelusta katolisen kirkon laitoksissa. Sitten historianharrastaja Tuamin kaupungissa alkoi ihmetellä, minne oli kadonnut 796 nunnien huostaan uskottua lasta. Kahden pikkupojan 1970-luvun alussa löytämä matala luola paljastui viime vuonna joukkohaudaksi, joka piti sisällään paljon alle kolmivuotiaiden lasten jäännöksiä.

Japanin rankkasateissa kuollut useita kymmeniä ihmisiä

Veden saartama talo.
Vesi on saartanut taloja ja kuljettanut irtotavaraa Hiroshimassa.AFP

Japanissa ainakin 44 ihmistä on kuollut maata ravistelevissa rankkasateissa ja tulvissa. Lisäksi ainakin 21 ihmistä on kateissa, kertoivat Japanin viranomaiset sunnuntaina. Torstaina alkaneet rankkasateet ovat koetelleet erityisesti saarivaltion länsi- ja keskiosia. Sateet ovat aiheuttaneet maanvyörymiä, ja useiden uhrien kerrotaan hautautuneen elävältä maamassojen alle.

Kisaisäntä Venäjä putosi jatkosta rangaistuspotkuilla jalkapallon MM-kisoissa

Kroatian Luka Modric tuulettaa.
Kroatian Luka Modric tuulettaa voittoa.EPA

Kroatia eteni toisen kerran historiansa aikana jalkapallon MM-lopputurnauksen välieriin eli neljän parhaan joukkoon, kun kisaisäntä Venäjä kaatui myöhään lauantai-iltana. Venäjä hävisi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 1–1, ja jatkoajalla kumpikin joukkue teki maalin.

Poutasäätä luvassa suurimpaan osaan Suomea

Sunnuntain sääkartta.
Yle Sää

Sunnuntaina sää on suurimmassa osassa Suomea poutaista, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen. Maan etelä- ja keskiosaan leviää pilviä ja idässä voi tulla päivän aikana jokunen sadekuuro. Myös Lapissa voi päivän mittaan tulla paikoin sadekuuroja. Poutaisinta sää on maan länsiosassa. Alkuviikolla Suomeen alkaa vähitellen vahvistua korkeapaine ja sää poutaantuu. Sadekuuroja tulee lähinnä etelässä. Keski- ja pohjoisosassa Suomea sää on laajalti aurinkoista. Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi