Pelastustyöt Thaimaassa jatkuvat aamulla

Lehden mukaan 25-vuotias valmentaja oli huonoimmassa kunnossa, koska hän oli antanut ryhmän niukat ruokavarat pojille.

Thaimaan pelastusoperaatio
Ambulanssi Sairaalalla
Pelastetut vietiin sunnuntaina 8.7. sairaalahoitoon läheiseen kaupunkiin.Pongmanat Tasiri / EPA

Thaimaan luolastosta pelastetuista neljästä henkilöstä yksi oli 25-vuotias jalkapallovalmentaja, kirjoittaa The Bangkok Post (siirryt toiseen palveluun). Asiaa ei ole vahvistettu muista lähteistä.

Aiemmin on kerrottu, että sunnuntaina luolastosta pelastetut olivat kaikki jalkapalloilijapoikia.

The Bangkok Postin mukaan 25-vuotias Ekapol Chantawong päätettiin pelastaa ensimmäisten joukossa, koska hänen kerrotaan olleen huonoimmassa kunnossa. Lehti kertoo, että valmentaja oli antanut pojille kaikki niukat ruokavarat, ennen kuin pelastajat löysivät kadonneet luolastosta yhdeksän päivän jälkeen.

Pelastusviranomaiset ovat arvioineet, että lopun yhdeksän ihmisen saaminen ulos luolasta kestää neljä päivää.

Bangkok Post –lehden tietojen mukaan pelastusryhmälle olisi annettu määräys olla valmiina jatkamaan operaatiota aamukahdeksalta paikallista aikaa eli aamuyöllä neljältä Suomen aikaa.

Tilanne on yhä vaikea, sillä alueelle on luvattu lähipäiviksi rankkasateita, jotka voivat täyttää luolaa vedellä yhä enemmän. Tällöin myös pelastettavien haastava sukellusmatka pitenee entisestään.

Miten luolapoikien käy? Katso tästä Ylen erikoislähetys Thaimaan pelastusoperaatiosta

Meneillään oleva luolapelastus on täynnä riskejä – 5 tekijää, jotka vaarantavat tehtävän onnistumisen

KORJAUS 12.7.2018: Uutisessa kerrottu tieto on myöhemmin osoittautunut vääräksi - valmentajaa ei pelastettu ensimmäisten vaan viimeisten joukossa. Alkuperäisen uutisen lähde Bangkok Post kertoi 12.7.2018 (siirryt toiseen palveluun) oikean tiedon pelastusten järjestyksestä. Otsikko muutettu 12.7.2018.