Taposta epäilty kotkalaisnainen mielentilatutkimukseen

Naisen rikosrekisteristä löytyy yksi aiempi tappo, tapon yrityksiä ja useita pahoinpitelyjä

tappo
Käräjäoikeuden kanslian talo Kotkassa
Maija Tuunila / Yle

Kymenlaakson käräjäoikeus on määrännyt taposta epäillyn kotkalaisnaisen mielentilatutkimukseen. Syyttäjä on vaatinut vuonna 1971 syntyneelle naiselle kymmenen vuoden vankeusrangaistusta. Nainen kiistää syyllistyneensä tekoon.

Kotkan Pirosenvuorella sijaitsevasta asunnosta löytyi maaliskuun alussa mies, jota oli lyöty veitsellä kaulaan. Uhri sai iskun vuoksi vakavia vammoja muun muassa keuhkoihinsa ja henkitorveensa ja menehtyi. Teosta epäilty nainen asui kyseisessä asunnossa.

Syyttäjä on vaatinut rangaistuksen koventamisperusteeksi naisen aiempaa rikostaustaa. Hän on syyllistynyt muun muassa tappoon 1990-luvun lopussa. Tekotapa oli hyvin samanlainen kuin nyt käsiteltävässä tapauksessa. Nainen oli lyönyt uhria puukolla useita kertoja ylävartaloon.

Epäillyn rikosrekisteristä löytyy lisäksi 2000-luvulta kaksi tapon yritystä ja useita pahoinpitelyjä. Myös näissä tapauksissa tekovälineenä oli veitsi.

Mielentilatutkimus päätettiin määrätä, koska syyttäjä on vaatinut jutussa niin sanottua yhdistelmärangaistusta (siirryt toiseen palveluun), joka otettiin käyttöön tämän vuoden alussa.

Yhdistelmärangaistus koostuu ehdottomasta vankeudesta ja sen jälkeisestä, vuoden pituisesta valvonta-ajasta. Yhdistelmärangaistuksella pyritään vähentämään rikosten uusimista.