1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hovioikeudet

Poliisin saama dopingtuomio pysyi hovissa

Hovioikeus hylkäsi syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta, syyttäjän mielestä Kokkolassa työskennellyt poliisi olisi etsinyt ilman lupaa itseään koskevia tietoja.

hovioikeudet
Poliisilaitoksen kyltti.
Yle

Vaasan hovioikeus on pitänyt voimassa lievästä dopingrikoksesta tuomitun poliisin sakkotuomion. Pohjanmaan poliisin vanhempaa konstaapelia syytettiin myös virkavelvollisuuden rikkomisesta, joka koski tietojärjestelmähakuja. Tämä syyte hylättiin, syyttäjä oli valittanut päätöksestä.

Syyttäjän mukaan mies etsi tietoa siitä, onko hän jäänyt kiinni dopingrikoksesta. Poliisi voi käräjäoikeuden mukaan hakea tietojärjestelmästä tapahtumia omalla nimellään myös silloin, kun hän hoitaa työtehtäviään. Hovioikeuden tuomion mukaan syyttäjän esittämä uusi näyttö pikemminkin tuki vanhemman konstaapelin näkemystä tapahtumista. Näin ollen hovioikeus ei nähnyt syytä muuttaa tuomiota.

Vanhempi konstaapeli toi maahan 20 testosteroniampullia helmi-maaliskuussa 2017. Hän sai tästä 12 päiväsakkoa, maksettavaa sakoista kertyi 252 euroa. Työnantaja myös pidätti poliisin teon vuoksi virasta kahdeksi kuukaudeksi.

Lue seuraavaksi