Japanin tulvissa kuolleita jo yli sata, lisää uhreja pelätään löytyvän pelastustöissä

Jokien pinnat ovat laskussa ja pelastustyöntekijät ovat päässeet tarkastamaan tuhoja alueilla, jotka olivat aiemmin tulvan saartamia.

tulvat
Pelastustyöntekijät kantavat ihmistä paareilla nurin kallistuneen talon vierellä.
Pelastustyöntekijöitä Kumanossa.Jiji Press / EPA-EFE

Japanissa rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa ja maanvyöryissä kuolleiden määrä on noussut jo yli sataan. Uhrimäärän pelätään yhä kasvavan, sillä jopa kymmeniä ihmisiä on kateissa.

Viime viikon rankkasateet saivat joet vyörymään yli äyräidensä Keski- ja Länsi-Japanissa. Tulvavedet peittivät kadut ja ihmiset joutuivat pakenemaan talojen katoille. Sateet laukaisivat myös maanvyöryjä, jotka peittivät alleen taloja ja teitä.

Nyt vedenpinnat ovat alkaneet laskea ja pelastustyöntekijät ovat pääseet alueille, joihin heillä ei ensin ollut pääsyä. Heidän pelätään löytävän lisää kuolunuhreja tuhoutuneista taloista.

Myös pelastuneita uskotaan löytyvän, mutta toiveet vähenevät, mitä enemmän aikaa kuluu, eräs pelastustöihin osallistuva sotilas toteaa uutistoimisto AFP:lle.

Pelastustöihin osallistuu noin 73 000 poliisia, palomiestä ja sotilasta. Apuna on 700 helikopteria.

Viranomaiset varoittavat, että maa voi olla sateiden jäljiltä vaarallisen irtonaista vuorilla ja kukkuloilla. Kotinsa menettäneitä ihmisiä majoittuu vaatimattomissa suojissa, joissa ei ole juoksevaa vettä tai sähköä. Teitä on vaurioitunut ja kaduilla lojuu tulvan liikkeelle saamaa rojua.

Lähteet: AFP, AP