Samu Haberin selfiekaveri Eila Siimes, 90, biletti Ruisrockissa koko päivän: "Kotona jalat huusivat hoosiannaa"

Turkulaisrouvan ja Sunrise Avenue -solistin yhteiskuva on kerännyt vuorokaudessa yli 60 000 tykkäystä.

Ruisrock
Eila Siimes ja Kalle Talonen
Selfiet Eila Siimeksen kanssa olivat suosittuja Ruisrockissa. Toimittaja Kalle Talonen tuppautui seuraan festareita seuraavana maanantaina.Kalle Talonen / Yle

Turkulainen Eila Siimes otti kaiken irti Ruisrock-viikonlopusta. Hän vietti festareilla kymmentuntisen päivän, sai uusia ystäviä ja päätyi Sunrise Avenuen Samu Haberin kanssa somesuosikiksi.

– People, meet Mrs. Eila Siimes, 90 year old lady from Turku. Her wish this weekend was to get a pic with me. She’s the oldest guest at RuisRock and she said she’s available in case I’m interested. I’m a fan❤️❤️❤️, Haber kirjoitti selfien saatetekstissä Instagramissa (siirryt toiseen palveluun) sunnuntaina.

Siimekseen tekivät Haberissa vaikutuksen niin sanotut ulkomusiikilliset seikat.

– Menin heidän vip-tiloihinsa ja hämmästyin, että herranjumala, onko hän niin pitkä! Yli 190. Tuollainen poika kun olisi kotonakin – vaikka kyllä mulla on kiva poika, en mää sitä sano.

Ystäviä löytyy joka kerta

Samu Haberin tavoin Eila Siimes on aktiivinen somettaja Facebookissa ja Instagramissa. Ikätovereitaan hän ei sieltä löydä, mutta se ei suuremmin sureta.

– Olen saanut Ruisrockista joka kerta ystäviä. Nytkin oli kaksi 25-vuotiasta tyttöä, joiden piti mennä katsomaan jotakin artistia. Eivät he malttaneet, koska he halusivat keskustella minun kanssani.

Puheenaiheita on helppo keksiä sukupolvieroista huolimatta.

– Tämän päivän nuoriso on aika järkevää. He ovat kehittyneempiä kuin me aikanamme, me olimme aika lailla mistään mitään tietämättömiä.

Ensi kesänä uudestaan

Kymmenen tunnin festarirupeama on kova koetus peruskunnolle. Eila Siimes saa sen kuulostamaan helpolta.

– Katsoin läpi Jenni Vartiaiset ja Kaija Koot ja Eveliinat ja Reino Nordinit. Siinä menee aikaa, kun yksi on Niittylavalla ja toinen Rantalavalla. Kävelin ja katselin ihmisiä siinä välillä, Siimes kertoo.

– Täytyy sanoa, että kun tulin kotiin, jalat huusivat hoosiannaa. Mutta nyt on ihan ok. Tykkään kävellä ja olla ulkona.

Eila Siimes aikoo mennä Ruisrockiin myös ensi kesänä, jos vaan terveyttä piisaa. Ikä ei ole este silloinkaan.

– Onko tämä ikä pitkä sitten? Minusta se on ihan lyhyt. Tykkään, että en mää mitään vanha ole. Nyt vasta on hyvä aika, kun ei ole mihinkään kiire ja saa mennä mihin haluaa.