Rovaniemen hotellit täyttymässä kuninkuusravivieraista – viikonloppu maksaa jo helposti 400 euroa

Suositun majoitusvaraussivuston mukaan matkailuyritysten kohteita on jäljellä vain noin viidesosa kaikesta tarjonnasta. Myös yksityisillä tarjoajilla tilanne on sama heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, käy ilmi katsauksestamme internetsivustoihin.

matkailu
Rovaniemen ravirata Mäntyvaarassa.
Kuninkuusravit järjestetään Rovaniemellä 28.–29.7.2018.Uula Kuvaja / Yle

Rovaniemen kuninkuusravien ajaksi on tarjolla hajapaikkoja Rovaniemen – ja paikoitellen myös aivan lähiseutujen hotelleista. Varsinkin Ranualla hotelleja ja huoneistoja on varattu jo loppuunmyydyksi saakka, ja esimerkiksi Posiolla on majoitusmyyntiä enemmän kuin edellisenä viikonloppuna.

Myös esimerkiksi Kemi–Tornio-akselilla kuninkuusravit näkyvät vilkastuneena hotellimyyntinä.

Selvittääksemme Rovaniemen ja lähikuntien majoitustilannetta haastattelimme välityspalvelun yrittäjää ja seikkailimme myös internetin majoitusvaraussivustoilla.

– Hajapaikkoja hotelleista ja isoja huoneistoja, mökkejä on vielä vapaana, summaa majoitustilannetta yrittäjä Heli Harju. Hän edustaa hotelli- ja mökkimajoitusta välittävää Lapin Lomamatkoja.

– Meidän kautta on noin tunnin ajomatkan päässä kaukaisimmat kohteet. Eli niitä on varattu Kemistä, Torniosta, Pellosta, Pyhätunturilta ja Ranualta.

Keskustan majoituspaikat nyt hinnoissaan

Edulliset majoitusvaihdot ovat tässä vaiheessa kiven alla, ainakin pelipaikoilta.

– Olimme Rovaniemen osastolla Vermon kuninkuusraveissa [2017] myymässä Rovaniemen raveja ja majoituksia. Ja silloin jo täyttyivät kaikki edullisimmat hotellit. Eli hyvissä ajoin myynti on alkanut, Heli Harju sanoo.

Selvityksessä tarkastimme kolmen majoituspalveluita välittävän internet-sivuston tilanteen.

Yksi niistä on yksityisiä majoituspalveluita tarjoava sivusto. Se ilmoittaa heinäkuun viimeisen viikonlopun keskihinnaksi 289 euroa yöltä Rovaniemellä.

Majoitusvälityssivustojen mukaan taas hotellit Rovaniemen keskustasta lähtevät reilulla 200 eurolla yö kahdelle hengelle.

Kauempaa Rovaniemen keskustasta esimerkiksi mökkimajoitusta voi saada vielä edullisella hinnalla.