Turkulaiskansanedustaja pöyristyi laittomasti maassa olevien majoituksesta kerrostaloasunnossa – SPR:n mukaan ongelmia ei ole ollut

Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio paheksuu SPR:n toimintaa. Avustusjärjestön mukaan ongelmia ei ole ollut.

maahanmuuttajat

Turkulainen perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio paheksuu oleskeluluvattomien hätämajoitusta kerrostalossa Turun Varissuolla.

Majoituksen järjestämisestä päätti Turun sosiaali- ja terveyslautakunta toukokuun puolivälissä. Käytännön järjestelyistä vastaa Punainen Risti.

SPR tapasi kerrostalorapun muut asukkaat kesäkuun alussa. Samassa yhteydessä asukkaille annettiin kirje, jossa toivottiin asukkaiden pitävän hätämajoituksen sijainnin salaisuutena.

– Jälkeenpäin ajatellen kirjeen sanamuotoa olisi tietysti voinut miettiä toisin. Lähinnä kirje oli kuitenkin tarkoitettu yhteystietolomakkeeksi, sanoo projektipäällikkö Miska Keskinen Turun SPR:stä.

Laittomasti maassa oleskelevilla tarkoitetaan henkilöitä, joilla ei ole ulkomaalaislain mukaan oikeutta oleskella Suomessa. Tiedotteessaan kansanedustaja Ville Tavio pitää vastenmielisenä sekä yömajojen perustamista että SPR:n pyyntöä salailuun.

Miska Keskisen mukaan varissuolaisessa kerrostalossa ei ole ilmennyt ongelmia. Myöskään SPR:ään ei ole otettu asian tiimoilta yhteyttä.

– Hyvin on mennyt, eikä meihin ole kuluneen kuukauden aikana kukaan ollut yhteydessä. Paperissa on yhteystietomme, se oli sen päätarkoitus.

Tavion tiedotteen mukaan "laittomasti maassa olevista ei tiedetä juuri mitään, ja he voivat olla kotimaansa poliisia pakenevia rikollisia tai terroristeja". SPR:n Miska Kaukonen korostaa, että henkilöt ovat Suomessa poliisien kirjoissa.

– Jos henkilö tulee turvapaikkaprosessin kautta, niin hän on silloin asiansa esittänyt Suomen valtion viranomaisille. Toki paperittomaksi voi tässä yhteiskunnassa päätyä monella muullakin keinolla.