1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Britannian kuninkaallinen perhe

Prinssi Louis kastettiin – kuningatar Elisabeth II ei osallistunut ristiäisiin

Prinssi Williamin ja hänen puolisonsa Catherinen kolmas lapsi kastettiin maanantaina kuninkaallisessa kappelissa.

Cambridgen herttuatar Catherine sylissään prinssi Louis, Cambridgen herttua, prinssi William sekä heidän aiemmat lapsensa prinssi George ja prinsessa Charlotte prinssi Louisin ristiäisissä. Kuva: STR / EPA

Britanniassa Cambridgen herttuan, prinssi Williamin ja Cambridgen herttuatar Catherinen kolmas lapsi prinssi Louis kastettiin maanantaina St. Jamesin palatsin kuninkaallisessa kappelissa Lontoossa.

Kastetilaisuudessa olivat vieraina muun muassa isoisä Walesin prinssi Charles ja hänen puolisonsa Cornwallin herttuatar Camilla, prinssi Williamin veli Sussexin herttua, prinssi Harry ja Sussexin herttuatar Meghan, Catherinen vanhemmat Michael ja Carole, veli James ja sisar Philippa ja hänen miehensä James Matthews.

Kuningatar Elisabeth II ja hänen puolisonsa prinssi Philip eivät osallistuneet lapsenlapsenlapsensa ristiäisiin. Kuninkaallisen lähteen mukaan asiasta oli sovittu jo etukäteen, eikä poissaoloon liittynyt terveydellisiä syitä. Hallitsijapari ei ollut vielä palannut Lontooseen Sandringhamin kartanosta Itä-Englannista.

Cambridgen herttuatar Catherine sylissään pariskunnan kolmas lapsi prinssi Louis. Kuva: STR / EPA

Pikkuprinssin kastoi anglikaanisen kirkon johtaja, Canterburyn arkkipiispa Justin Welby. Kastevetenä oli pyhitettyä vettä Jordan-joesta.

Prinssi Louis Arthur Charles syntyi 23. huhtikuuta. 11 viikkoa vanha prinssi oli rauhallinen ja nukkui äitinsä sylissä toimituksen ajan.

– Hän on erittäin rento ja rauhallinen lapsi. Toivon, että hän pysyy sellaisena, Catherine kommentoi arkkipiispa Welbylle.

Britannian pikkuprinssi Louis, joka on Cambridgen herttuatar Catherinen ja Cambridgen herttuan, prinssi Williamin kolmas lapsi. Kuva: Andy Rain / EPA

Prinssi Louis oli puettu kuninkaalliseen ristiäispukuun, joka on kopio kuningatar Viktorian vanhimmalle tyttärelle teetetystä ristiäismekosta vuodelta 1841. Ensimmäisen kerran tätä mekkoa käytettiin vuonna 2008.

Pikkuprinssi sai kuusi kummia. He ovat kaikki prinssi Williamin ja Catherinen ystäviä tai sukua. Kummeja ovat prinssi Williamin ja prinssi Harryn ystävä Guy Pelly, Nicholas van Cutsem, Williamin kouluaikainen ystävä Harry Aubrey-Fletcher, Williamin läheisen ystävän ja prinsessa Charlotten kummisedän James Meaden vaimo, Catherinen koulukaveri Hannah Carter ja hänen serkkunsa Lucy Middleton.

Sussexin hertuatar Meghan ja Sussexin herttua, prinssi Harry pikkuprinssi Lousin ristiäisissä. Kuva: STR / EPA

Prinssi Williamin veli Sussexin herttua, prinssi Harry ja hänen vaimonsa Sussexin herttuatar Meghan olivat seurattuja vieraita juhlassa. Pariskunta avioitui toukokuussa.

Britannian hovia ja kuninkaallista sukua edustivat tilaisuudessa myös prinssi Louisin isoisä Walesin prinssi Charles ja hänen puolisonsa Cornwallin herttuatar Camilla.

Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla prinssi Louisin ristiäisissä. Kuva: STR / EPA

Katso myös:

Prince Louis' christening missed by Queen and Prince Philip (siirryt toiseen palveluun)

Prince Louis christening: George and Charlotte seen with brother for first time (siirryt toiseen palveluun)