Cheek-julkistus kaatoi Solar Soundin verkkosivut – lipunmyynti ennakoi loppuunmyytyä festivaalia

Viime viikolla Solar Soundin pääesiintyjäksi julkistetun Cheekin uskotaan kasvattavan festivaalin lipunmyynnin ennätyslukemiin. Tällä hetkellä lipunmyynti on viime vuosia edellä.

festivaalit
Cheek
CheekYle

Elokuun alussa Seinäjoella vietettävä Solar Sound -festivaali julkisti viime viikolla uuden esiintyjän, Cheekin. Uransa lopettava ja yksi tämän hetken kovimmista artisteista aiheutti piikin heti tapahtuman lipunmyyntiin.

– Kuukauden piikki pamahti siinä samalla, mutta oli se odotettuakin. Sivutkin kaatuivat siinä hetkellisesti. Kolmasosa tähän mennessä myydyistä lipuista meni viikossa, tapahtuman promoottori Tommi Mäki kertoo.

Solar Sound -festivaali järjestetään tänä vuonna kuudennen kerran. Mäki kertoo, että Cheekin festivaalilla esiintymisestä on haaveiltu koko sen historian ajan. Neuvotteluita artistin saamiseksi keikalle on tehty Mäen mukaan jo vuosien ajan.

– Olen äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen, että me vihdoin ja viimeinen saatiin Cheek esiintymään. Olen kuusi vuotta yrittänyt saada Solar Soundin genren pääartistia.

Mäki uskoo erityisesti Cheekin nostavan tapahtuman lipunmyynnin ennätystasolle. Tällä hetkellä lipunmyynti on viime vuosia edellä. Esimerkiksi VIP-lipuista noin 80% on myyty.

Viime kesänä festivaalin lauantai oli loppuunmyyty.

– Kyllä se lauantai tulee pomminvarmasti olemaan loppuunmyyty tänäkin vuonna. Se, tuleeko kummatkin päivät olemaan loppuunmyytyjä, jää varmasti loppumetreillä kiinni säästä. Jos keli näyttää hyvältä perjantaina, niin kyllä sekin myy varmasti loppuun, Mäki toteaa.