Benettonia perustamassa ollut Carlo Benetton on kuollut – nukkui pois kotonaan Italiassa 74-vuotiaana

Italialainen Benetton oli yksi United Colors of Benetton -vaatebrändin perustajista.

Benetton
Carlo Benetton
Carlo Benetton teki sisarustensa kanssa värikkäistä vaatteista maailmanlaajuisen bisneksen.AOP

Italialainen liikemies Carlo Benetton on kuollut. Benetton perusti kolmen sisaruksensa kanssa United Colors of Benetton -vaatebrändin 1960-luvulla.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Benetton kuoli kotonaan Trevison kaupungissa Italiassa 74-vuotiaana. Uutistoimiston mukaan häntä jäävät kaipaamaan neljä lasta. Benetton Groupin johtoon kuuluvat myös sisarukset Luciano, Gilberto ja Giuliana Benetton. Carlo oli sisaruksista nuorin.

Benettonien vaateyritys kukoisti erityisesti vuosina 1982–2000. Yritys sai paljon huomiota valokuvaaja Olivier Toscanin räväköillä mainoskuvilla muun muassa sotilaan verisistä vaatteista ja suutelevasta nunnasta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan viime vuosikymmenen ajan vaateyritys on kuitenkin kärsinyt vähentyneestä myynnistä. 83-vuotias Luciano Benetton sanoi viime vuonna italialaisen päivälehden haastattelussa, että vaatebrändin kaatuminen tuottaa "sietämätöntä tuskaa".

Hän sanoi myös, että yrityksen vaikeudet johtuvat sen ajautumisesta liian kauas alkuperäisestä ideasta, ja aikoi palauttaa brändin entiseen loistoonsa.

Carlo Benettonin menehtymisestä kertoivat ensimmäisinä AFP ja Helsingin Sanomat.