Uusi kokeilu alkaa – 2000 lasta saa ilmaista varhaiskasvatusta Oulussa ja Kempeleessä

Oulu
Päiväkotilapset leikkivät duploilla.
Emilia Malin / Yle

Yhteensä reilut 2 000 5-vuotiasta lasta saa elokuusta lähtien maksutonta varhaiskasvatusta Oulussa ja Kempeleessä. Lapsille tarjotaan varhaiskasvatusta maksuttomasti 20 tuntia viikossa, ja ylimenevä hoitoaika on maksullista.

Kyse on kaikkiaan 20 kuntaa kattavasta kokeilusta, johon Oulu ja Kempele valittiin mukaan tänä keväänä. Kokeilulla selvitetään, miten maksuttomuus vaikuttaa lasten osallistumiseen varhaiskasvatukseen ja myös vanhempien työssäkäyntiin.

Kokeiluun on voinut ilmoittaa mukaan viisivuotiaita, jotka eivät vielä ole olleet varhaiskasvatuksessa, mutta myös jo valmiiksi varhaiskasvatuksessa olevat lapset saavat hoitoa ilmaiseksi 20 tuntiin asti.

Oulussa kokeilun piirissä tulee olemaan kaikkiaan 1 800 5-vuotiasta, heistä pari sataa tulee varhaiskasvatukseen uusina. Kempeleessä maksutonta varhaiskasvatusta tullaan puolestaan tarjoamaan noin 240 5-vuotiaalle, uusia heistä on noin 30.

Maksutonta varhaiskasvatusta kokeillaan aluksi ajalla 2018–2019. Suunnitelmissa on, että kokeilua voitaisiin jatkaa myös 2019–2020.

Lue lisää: Oulu ja Kempele tarjoavat vuoden ajan maksutonta varhaiskasvatusta 5-vuotiaille

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)