Uuden ajokorttilain seuraus: Opetuslupia myöntävä Ajovarma ruuhkautunut pääkaupunkiseudulla

Uusia opetuslupia on myönnetty heinäkuun aikana yli 2 500, kertoo Trafi.

ajokortit
liikennemerkkejä
AOP

Uusi ajokorttilaki tuli voimaan 1. heinäkuuta. Tämä on aiheuttanut sen, että opetuslupia on haettu ennätystahtia, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi (siirryt toiseen palveluun).

Trafin osastopäällikkö Kimmo Pylväs kertoo, että virasto on saanut tähän mennessä lähes 4 000 opetuslupahakemusta ja uusia lupia on myönnetty yli 2 500.

– Tulleiden opetuslupahakemusten määrää kuvaa hyvin se, että koko alkuvuoden aikana myönnettiin hieman alle 7 000 opetuslupaa. Viikon aikana tulleiden hakemusten määrä on ruuhkauttanut Ajovarman ajanvarauksen pääkaupunkiseudulla, mutta lähialueilla on ollut aikoja saatavilla, Pylväs sanoo tiedotteessa.

Trafi kertoo myös, että uudet teoria- ja ajokokeet ovat kiinnostaneet. Henkilöautokortin ajokokeita on runsaan viikon aikana suoritettu 1 262 ja teoriakokeita 900. Mopon käsittelykokeitakin on tehty 1 000.

Ajokorttilaki uudistui muun muassa siten, että ajokortin suorittaminen muutettiin yksivaiheiseksi, kun aiemmin se oli kolmivaiheinen. Myös pakollisen ajokorttiopetuksen tuntimäärää vähennettiin.

Lisäksi ajolupaopetuskäytäntöä muutettiin siten, että ajo-opetuksen voi aloittaa oppilaan täyttäessä jo 16 vuotta, kun aiemmin ikäraja oli 17 vuotta. Lakiuudistus myös poisti opetuslupaopettajan teoriakokeen.

Lue myös:

Autokoulu uudistui, nyt 15-vuotias saa mopokortin ilman ajo-opetusta – Autokoululiitto kritisoi: "Turvallisuus on osin unohtunut"