Kotkan Energian toimitusjohtajaksi on valittu Timo Aaltonen

Aaltonen valikoitui tehtävään lähes 70 hakijan joukosta.

energia-ala
toimitusjohtaja Timo Aaltonen
Kotkan Energia

Kotkan Energian toimitusjohtajaksi on valittu diplomi-insinööri Timo Aaltonen.

Aaltosella on yli 20 vuoden kokemus energia-alalta, ja hän on toiminut viimeiset 10 vuotta erilaisissa johto- ja kehitystehtävissä Fortumilla. Aaltonen aloittaa tehtävässään lokakuussa.

Yhtiön mukaan toimitusjohtajan tehtävään haki lähes 70 henkilöä.

Timo Aaltonen sanoo, että toimitusjohtajaksi hakemiseen vaikutti Kotkan Energian hyvä asema energiamarkkinoilla.

– Tuotantomuodot ovat hyvin uusiutuvia ja vihreitä. Myös tuotteet eli höyry, lämpö ja sähkö ovat hyviä ja yhtiötä on kehitetty erittäin positiivisessa mielessä eteenpäin, sanoo Aaltonen.

Kotkan Energia on tehnyt hyvää taloudellista tulosta monta vuotta ja tulouttanut omistajalleen Kotkan kaupungille miljoonia euroja. Uusi toimitusjohtaja aikoo pitää siitä kiinni.

– Laitteet ja järjestelmät ovat varsin hyvässä kunnossa. Suuria investointeja ei ole näköpiirissä, joka sekin mahdollistaa hyvän tuloksen tekemisen jatkossakin.

Toimitusjohtaja lähti samantien, koko hallitus laitettiin vaihtoon

Hyvistä tuloksista huolimatta Kotkan Energia on viime aikoina käynyt läpi sekavia vaiheita. Pitkäaikainen toimitusjohtaja Vesa Pirtilä jätti tehtävänsä vajaa vuosi sitten.

Tämän jälkeen toimitusjohtajaksi valittiin Pekka Passi. Hän kuitenkin irtisanoutui henkilökohtaisista syistä viime helmikuussa työskenneltyään yhtiössä vajaat puoli vuotta. Sen jälkeen vt. toimitusjohtajana on toiminut Sanna Kytömäki.

Toukokuussa omistaja Kotkan kaupunki päätti vaihtaa koko energiayhtiönsä hallituksen.

Kotkan omistajaohjausjaoston puheenjohtaja Nina Brask kertoi tuolloin, että kaupunki on katsonut energiayhtiön hallituksen toimineen hyvän hallintotavan vastaisesti.

Aaltonen vastaa diplomaattisesti kysymykseen yhtiön viimeaikaisiin mullistuksiin.

– Muutoksessa on aina mahdollisuus olemassa. Olen tavannut yhtiön hallituksen muutamia kertoja ja puheenjohtajan useita kertoja. Näiden pohjalta uskon, että yhteistyöstä tulee erittäin hedelmällistä.