Pori Jazz perääntyy: Popjazzleiri saa sittenkin esiintyä festivaaleilla

Pori Jazz oli katkaisemassa vuosikymmenten perinteen mutta muutti mielensä keskiviikkona.

Pori Jazz
Puhallinsoitin.
Arttu Horttanainen / Yle

Suomalaisia musiikkipiirejä on kuohuttanut viime päivinä Pori Jazz -festivaalin päätös lopettaa monen vuosikymmenen yhteistyö valtakunnallisen Popjazzleirin (siirryt toiseen palveluun) kanssa.

Leiriläiset ovat saaneet perinteisesti esiintyä jazzeilla. Pori Jazz ilmoitti kuitenkin kesällä leirin johdolle, että perinteinen loppukonsertti ei enää mahdu festivaalin ohjelmaan.

Pori Jazzin mukaan yhteistyön katkeamisen syynä olivat taloudelliset seikat. Esiintyminen vaatii henkilökuntaa, mistä koituu kustannuksia festivaalille. Myös ilmaiskonserttien konsepti päivittyy tänä vuonna, kun jazzkatu muuttuu Kirjurinluodon jazzpuistoksi.

Esiintyminen kesäravintolaan

Nyt Pori Jazz on perääntynyt päätöksestään. Festivaali tiedottaa, että Kirjurin kesäravintolan ohjelmaan keskiviikkona on lisätty Popjazzleirin konsertti, joka alkaa klo 12.30.

Popjazzleirille osallistuu tänä vuonna 60 leiriläistä. Keski-ikä leirillä on noin 17. Opettajat ja henkilökunta mukaan lukien Nakkilassa leireilee noin 90 musiikin ystävää.

Aro: Toivottavasti konsertti kiinnostaa yleisöä

Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro sanoo huomanneensa, että festivaali joutuu nykyään helposti huomion keskipisteeksi.

Äskettäin julkisuudessa oli festivaalin toimitusjohtajanimitys. Pori Jazz purki toimitusjohtajaksi valitsemansa Aki Ruotsalan sopimuksen hänen homoseksuaaleja koskevien näkemystensä takia.

Taiteellinen johtaja Aro sanoo yllättyneensä, että Popjazzleirin esitys on herättänyt juuri nyt näin paljon huomiota, kun aiemmin se ei ole ollut erityisen suosittu. Mikkomatti Aro toivoo, että tänä vuonna sekä media että yleisö löytävät tapahtuman.

Klo 16:07 lisätty Mikkomatti Aron kommentit.

Klo 19:13 tarkennettu, että Aro kommentoi nimenomaan Popjazzleirin esityksen suosiota. Aiemmasta muotoilusta saattoi saada käsityksen, että hän kommentoi Popjazzleirin suosiota.