AL: Pirkanmaalainen sähköurakoitsija tuomittu petoskokonaisuudesta – ei ollut lupaa tehdä sähkötöitä

Turun hovioikeus piti käräjäoikeuden ratkaisun voimassa.

Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kahdessa oikeusasteessa on nyt tuomittu akaalaisen yrityksen TTA Finland Oy:n väkeä luvattomista sähköasennuksista. Aamulehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Turun hovioikeus on antanut asiasta päätöksen. Se ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2016 laittomia sähkötöitä urakoineen mm. törkeästä petoksesta ja vaaran aiheuttamisesta kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Asiaan liittyy myös muita rikoksia.

Toinen mukana ollut henkilö sai vuoden ja kuuden kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeistä petoksista ja kiskonnasta.

Firma teki lukuisia sähköurakoita ilman, että yhtiöllä tai sen asentajalla olisi ollut oikeutta tehdä sähkötöitä. Suomessa sähkölaitteistoja saa asentaa ja korjata vain sellainen toiminnanharjoittaja, joka täyttää sähköturvallisuuslaissa asetetut vaatimukset.

Jos sähkötyöt on tehty laittomasti, se aiheuttaa poliisin mukaan sähkötöitä teettäneelle vaaran, että vahinkotilanteessa esimerkiksi vakuutusyhtiöllä on mahdollisuus olla maksamatta korvauksia.

Laittomat asennukset tehtiin vuosien 2011-2014 välisenä aikana.