Intian hallituspuolueen poliitikko sai vihdoin syytteet teinitytön raiskauksesta

Intiassa raiskausten uhrien on usein ollut vaikea saada oikeutta, erityisesti silloin, jos raiskaaja on ollut vaikutusvaltainen henkilö.

raiskaus
Naisia mielenosoittamassa
Intialaiset osoittivat mieltään seksuaalista väkivaltaa vastaan huhtikuussa Bangaloressa.Jagadeesh NV / EPA

Intiassa hallituspuolueen poliitikko on vihdoin saanut syytteet teinitytön raiskaamisesta. Intian keskustiedustelupalvelun mukaan BJP-puolueen poliitikko Kuldeep Singh Sengar on syyllistynyt 16-vuotiaan tytön raiskaamiseen 2017.

Poliisit olivat kieltäytyneet tutkimasta raiskausta siihen saakka, kunnes tyttö yritti sytyttää itsensä tuleen. Tytön isä oli lisäksi pidätetty ja hänet hakattiin vankilassa kuoliaaksi. Tiettävästi syyllinen oli Sengarin veli.

Sengaria, sen enempää kuin hänen veljeänsäkään, ei syytetty ennen kuin rikos nousi uutisotsikoihin kautta maan. Sengar oli hymyillyt ja leveillyt televisiossa, kuinka hän ja hänen perheensä tultaisiin todistamaan syyttömiksi.

Keskustiedustelupalvelu CBI:n tiedottajan mukaan Sengaria on nyt kuitenkin virallisesti syytetty raiskauksesta, rikollisesta salaliitosta ja lapsiseksistä.

Uhri vietiin asuntoon

Uhrin mukaan Sengar kävi hänen kimppuunsa kotonaan Unnaon alueella Uttar Pradeshin maakunnassa. Paikallinen nainen oli vienyt tytön poliitikon asuntoon.

Poliisi kieltäytyi viemästä asiaa eteenpäin, kun uhrin perhe tuli tekemään ilmoitusta raiskauksesta. Tytön isä pidätettiin, kun hän jatkoi tutkinnan vaatimista.

Huhtikuussa, lähes vuosi tapahtumien jälkeen, uhri yritti sytyttää itsensä tuleen Uttar Pradeshin johtajan, niin ikään BJP-puoluetta edustavan Yogi Adityanathin kodin edustalla. Tämän jälkeen tapaus otettiin liittovaltion viranomaisten tutkintaan ja Sengar pidätettiin.

Viime viikolla myös Sengarin veli Atul Singh Sengar sekä neljä muuta joutuivat syytteisiin tytön isän murhasta.

Intiassa raportoidaan joka päivä yli sata raiskausta ja vuosittain lähes 40 000 raiskaustapausta. Aktivistien mukaan tapauksia on kuitenkin paljon enemmän, sillä uhrit eivät kerro niistä poliiseille pelätessään seurauksia.

Lue myös:

Intia on vaarallisin maa naisille – Saudi-Arabiakin mukana synkällä listalla, vaikka naiset saavat ajaa autoa

Intiassa jälleen törkeä rikos: Jo kolmas teinityttö raiskattiin ja poltettiin elävältä viikon sisään

Intia ottaa käyttöön kuolemanrangaistuksen lapsen raiskaamisesta

Lähteet: AFP, Reuters