Finlandia-talolla on pöytä koreana kansainvälisiä toimittajia varten: Tarjolla Ahvenanmaan kirjolohta, nyhtökauraa, sirkkaleipää...

Ulkoministeriö haluaa hyödyntää Suomeen kohdistuvan kansainvälisen huomion maakuvatyössä.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Nyhtökauraa.
Nyhtökauraa tarjoillaan kansainvälisille toimittajille.Jari Kovalainen / Yle

Ulkoministeriö haluaa yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa välittää Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin huippukokousta seuraaville toimittajille viestin siitä, että Suomi on toimiva yhteiskunta, jossa suurenkin kokouksen järjestelyt onnistuvat.

Finlandia-talon kansainväliseen mediakeskukseen suuntaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tapaamisen ajaksi yhteensä 1436 toimittajaa 61 maasta.

Finlandia-talo.
Finlandia-talolle kokoontuu yli 1400 median edustajaa. Toinen kansainvälinen mediakeskus on Allas Sea Poolilla.Mikael Crawford / Yle

Toimittajille tarjoillaan mediakeskuksessa suomalaista ruokaa, designiä ja saunomismahdollisuutta konttisaunassa. Erityisesti kansainvälisen median viihtyvyyteen halutaan panostaa.

– Hyvää suomalaista kesätunnelmaa tuodaan myös saunan kyljessä pihalla toimivalla mansikka- ja hernekojulla. Vesipullojen sijaan tarjotaan maailman parhaalla hanavedellä täytettäviä kierrätyspulloja, ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Meira Pappi kertoo tiedotteessa.

Helsingin Seudun Ympäristöpalveluit (HSY) julkaisi aiemmin tänään Twitterissä kuvan vesipulloihin liittyen.

Ruokalistalla on perinneherkkujen lisäksi ruokainnovaatioita

Kansainväliselle medialle tarjotaan huippukokouksen aikana muun muassa Ahvenanmaan kirjolohta ja puikulaperunamuusia, kaurarieskarullia, karjalanpiirakoita, nyhtökauraa ja sirkkaleipää. Ulkoministeriön maakuva-asiantuntijat ovat suunnitelleet ruokatarjoilun yhdessä Finlandia-ravintolan kanssa.

Jälkiruokapöydästä löytyy mustikkapiirakkaa, puolukkakukkoa, tyrni-juustokakkuleivoksia ja suklaamoussea kotimaisten herukoiden kera. Erikoisruokavaliot on otettu huomioon ja kasvis- ja vegaanivaihtoehdoissa on valinnanvaraa.

Tuomo Häkkinen
Kotimaisia marjoja on myös tarjolla.Tuomo Häkkinen

Ulkoministeriö välittää toimittajille myös avustajia ja asiantuntijoita. Toimittajien käytössä on myös tablettitietokoneita, joihin on koottu heitä kiinnostavaa sisältöä.

Mediakeskus avautuu Finlandia-talolla sunnuntaina 15. heinäkuuta kello yhdeksän. Presidentit tapaavat Helsingissä 16. heinäkuuta.

Lue myös:

Huippukokki Henri Alénin unelmapäivät: kaupunki täynnä kansainvälisiä toimittajia – "Tämä on todellinen jättipotti!"

Yli 1400 toimittajaa ja kuvaajaa saapuu Helsinkiin seuraamaan Trumpin ja Putinin kokousta – Eniten ulkomaista mediaa tulee Yhdysvalloista, Venäjältä ja Euroopasta

Tätä maisemaa amerikkalaiset katselevat maanantaina –Yhdysvaltain katsotuin aamuohjelma lähetetään laivasta Kauppatorilta

ABC, NBC, Bloomberg ja muut jätit tekevät pian Helsingistä suoraa lähetystä miljoonille katsojille – Klaus K:n kattoterassi ja Allas Sea Pool täyttyvät tähtitoimittajista

Putinin ja Trumpin huippukokouksen mediakeskus on Finlandia-talolla