Kolmea ihmistä puukotettu ravintolassa Joensuussa – yksi uhreista väliin mennyt vahtimestari, poliisilla vahva epäily tekijöistä

Poliisi etsii parhaillaan Joensuussa puukotuksiin liittyen kahta poliisille ennestään tuttua paikallista miestä, jotka pakenivat paikalta. Uutista päivitetään.

puukotus
Poliisiauto Joensuun keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla 13.7.2018.
Joensuun Ilona-yökerhossa oli yöllä poliisioperaatio.Jouki Väinämö / Yle

Joensuun keskustassa sijaitsevassa ravintolassa on puukotettu yöllä kolmea ihmistä. Yksi uhreista on tilanteeseen väliin mennyt ravintolan vahtimestari. Puukotukset tapahtuivat aamuyöllä ravintolan tupakkakopissa.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksen mukaan puukotetut on viety sairaalahoitoon. Poliisi kuvailee uhrien vammoja vakaviksi. Puukotusten motiivista ei ole tietoa.

Epäillyt poliisille ennestään tuttuja

Useat poliisiyksiköt etsivät parhaillaan Joensuussa puukotuksiin liittyen kahta miestä, jotka pakenivat paikalta. Miehet pakenivat juosten etelään Joensuun keskustassa ruutukaavalla.

– Meillä on aika varma tieto epäiltyjen tekijöiden henkilöllisyydestä, sanoo rikoskomisario Johanna Halttunen Itä-Suomen poliisista.

Halttusen mukaan etsityt epäillyt ovat poliisille ennestään tuttuja paikallisia miehiä. Etsityistä miehistä on olemassa myös turvakameran kuvaa.

Molemmat etsityt ovat noin 175-180 senttiä pitkiä. Toinen miehistä on hoikka ja siilitukkainen, yllään hänellä on valkoinen t-paita, farkkushortsit ja tennarit.

Toinen miehistä on poliisin mukaan tukevampi. Yllään hänellä on vihreä kauluspaita, lippalakki, tummat polvipituiset housut ja tennarit.

Havainnot miehistä pyydetään ilmoittamaan hätänumeroon 112.

Poliisin mukaan mahdollisia lievempiä vammoja saaneita uhreja voi olla vielä lisää ja heitä pyydetään ilmoittautumaan Itä-Suomen poliisille puhelinnumeroon 0295 456 461.

Henkilökunta saa kriisiapua

Ravintolayhtiön toimitusjohtaja Aku Vikström kertoo, että yhtiössä keskitytään nyt antamaan kriisiapua henkilökunnalle.

– Etsin heille kaiken mahdollisen avun työterveyden ammattilaisten tuella.

Vikströmin mukaan yökerhossa oli illalla normaali ohjelma ja normaali määrä henkilökuntaa torstain ja perjantain väliseksi yöksi.

Aku Vikström on ollut ravintolayhtiön toimitusjohtaja kesäkuun alusta, mutta alalla hän on ollut pitkään.

– Uraltani en muista mitään vastaavaa ja toivon, ettei koskaan enää vastaavaa tapahdu.

Olitko paikalla tai onko sinulla tietoa tapahtumista? Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla joensuu@yle.fi tai soittaa 013 510 7483.

Lisätty tietoa pakenemissuunnasta ja mahdollisista lisäuhrien tavoittamisesta. (klo 9.26.) Otsikkoa muutettu (lisätty tieto, että yksi uhreista on vahtimestari). Uutiseen lisätty tieto, että yksi uhreista on ravintolan vahtimestari. (klo 9.16.) Uutiseen lisätty toimitusjohtajan kommentit. (klo 9.06.) Päivitetty otsikkoa ja lisätty tieto, että epäiltyjen henkilöllisyys on poliisin tiedossa (10:00)