1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Trumpin ja Putinin huippukokous

Timo Soini tapaa Helsingissä Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon, tapaamista Venäjän Sergei Lavrovin kanssa järjestellään

Ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo kertoo, että ministerien tapaamisen valmistelu on vielä kesken, eikä toistaiseksi vahvista tapaamisen asialistaa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo saapuu Helsinkiin presidentti Donald Trumpin seurueen mukana. Kuva: Olivier Hoslet / EPA

Yhdysvaltain ja Venäjän ulkoministerit saapuvat Suomeen Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen yhteydessä.

Ulkoministeri Timo Soini (sin.) tapaa yhdysvaltalaisen kollegansa Mike Pompeon. Ulkoministeriö ei vielä vahvista tapaamisen tarkkaa ajankohtaa.

Ulkoministeriö ei myöskään kerro, mitä on tapaamisen asialistalla. Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedotteen mukaan Pompeo ja Soini keskustelevat alueellisista aiheista sekä Suomen ja Yhdysvaltain kahdenvälisistä suhteista.

Ulkoministeri Soini katkaisee kesälomansa tapaamisen takia.

Timo Soinin erityisavustaja Riikka Taivassalo kertoo Ylelle, että Soinille pyritään järjestämään tapaaminen myös Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin kanssa. Tapaaminen varmistuu vasta myöhemmin.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Lavrov ja Pompeo tapaavat Helsingissä ja keskustelevat Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteista.

Lue myös:

Kaksi arvaamatonta jättiläistä – Suomella on hyvät suhteet sekä itään että länteen, mutta nyt molemmissa suunnissa myrskyää

Helsingin Kauppatori tyhjennetään maanantaina Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen takia