1. yle.fi
  2. Uutiset

Retropirssi suututti taksiyrittäjät ja päätyi poliisitutkintaan – kohta museoauto kyyditsee asiakkaita luvan kanssa

Ilman taksilupaa museoautoilla asiakkaita kuljettanut yrittäjä on saanut taksiliikenneluvan Trafilta.

taksiliikenne
Pirssejä Parikkalassa
Parikkalassa ajeli viime syksystä alkaen kaksi museopirssiä.Kari Kosonen/Yle

Taksiyrittäjät suututtanut ja poliisitutkintaan päätynyt museoautotaksi palaa Parikkalan katukuvaan tulevana syksynä ja tällä kertaa luvan kanssa. Kuljetusyrittäjä Jukka Heinosen sai yritykselleen taksiliikenneluvan viime viikolla.

Heinonen aloitti maksulliset kyyditykset kahdella museoautolla viime syksynä ilman taksilupaa. Ajoja on ollut läpi talven ja kevään. Museoautokyydit jäivät tauolle toukokuussa.

Heinonen päätti hakea yritykselleen taksiliikennelupaa Trafilta, kun taksiliikennelain uudistus tuli voimaan heinäkuun alussa.

– Joutoaikaa on, niin pystyn ajelemaan, Heinonen kertoo luvan hakemisen taustoista.

Poliisi tutkii edelleen

Tähän asti Heinonen on perustellut ilman taksilupaa ajamista sillä, että toiminta on ollut pienimuotoista tilausajoa. Lain mukaan museoajoneuvoja voi käyttää pienimuotoisiin tilausajoihin ilman, että siihen tarvitsee lupaa.

Heinosen toiminta päätyi kuitenkin poliisitutkintaan. Poliisin näkemyksen mukaan Heinosen toiminta ei ole ollut vähäista. Poliisi epäilee Heinosta luvattomasta taksiliikenteestä. Poliisitutkinta on edelleen kesken.

– Hullulta tuntuu, Heinonen kuvailee viime kuukausien tapahtumia.

Yksi museoauto ajoon

Heinonen ja hänen käyttämänsä kuljettajat tarvitsevat vielä taksinkuljettajan ajoluvan. Omansa Heinonen kertoo suorittavansa ensi viikolla.

– Ajot alkavat sitten elo-syyskuun paikkeilla, Heinonen kertoo.

Heinonen uskoo, että kysyntää museoautokyydeille edelleen on. Syksyllä ajoon on tulossa ainakin alkuun yksi museoauto sekä uusi sähköauto.

Sitä Heinonen ei osaa vielä sanoa, jatkuuko toiminta Retropirssi-nimellä.

Lue seuraavaksi