Hyppää sisältöön

Helsingin Kauppatori tyhjennetään maanantaina Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamisen takia

Rajoitetun liikkumisen takia Kauppatorin vesibussit ja risteilyalukset eivät voi liikennöidä Kauppatorilta maanantaina.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaaminen aiheuttaa ensi maanantaina merkittäviä poikkeusjärjestelyjä Helsingin keskustassa.

Tapaamisen takia liikkumista Kauppatorin alueella rajoitetaan maanantaina 16.7. Kauppatorilla ei voida järjestää toritoimintaa maanantaina. Rajoitetun liikkumisen takia Kauppatorin vesibussit ja risteilyalukset eivät voi liikennöidä Kauppatorilta maanantaina.

HSL:n päällikköpäivystäjä Petri Saari kertoo, että liikenne Suomenlinnasta ohjataan huoltolautalla Katajannokan päähän.

– Suomenlinna on meidän ykkösprioriteettinamme. Ehrensvärd-huoltolautta kulkee samoihin vuorokaudenaikoihin kuin HSL:n tavallinen lautta.

Ehrensvärd-lautta kuljettaa normaalisti myös rahtia, mutta Saaren mukaan lautta keskittyy maanantaina vain matkustajaliikenteeseen. Rahdin kuljetukseen HSL järjestää toisen lautan.

Katajannokalta HSL aikoo järjestää bussiyhteyden Rautatientorille, mutta Saaren mukaan siitä tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Saako kuka tahansa matkustaa huoltolautalla Suomenlinnaan maanantaina?

– Me ei voida mitenkään rajata sitä, kuka lautalle pääsee. Lautalle mahtuu noin 200–250 matkustajaa kerrallaan ja merimatka kestää noin 12 minuuttia, eli matka on aika ripeä, Saari sanoo.

Aikaisemmin tällä viikolla Saari kertoi Yle Uutisille, että tavoitteena olisi järjestää kuljetukset niin, että liikkumaan pääsisivät ensisijaisesti suomenlinnalaiset.

Helsingin kaupunki pahoittelee yrittäjille torikaupan ja alusten lähtölaitureiden sulkemisesta aiheutuvaa haittaa.

Helsingin poliisi, kaupunki ja Helsingin seudun liikenne (HSL) tiedottavat erikseen liikenne- ja muista poikkeusjärjestelyistä myöhemmin.

Juttua on täydennetty kello 14:20 HSL:n päällikköpäivystäjä Petri Saaren kommenteilla.

Lisää aiheesta:

Trumpin ja Putinin huipputapaaminen uhkaa myllätä Helsingin seudun liikenteen läpikotaisin – HSL varautuu suljettuihin teihin, järjestämään lisäkuljetuksia sekä siirtämään bussimatkustajia junaan kesken matkan

Lentoliikenne sujuu normaalisti Trumpin ja Putinin huippukokouksen aikana – Helsinki-Vantaalla valmistellaan kulissien takana: "Punainen matto on pesty ja valmis käyttöön"