Joensuun yökerhopuukotusten tekijät vielä tavoittamatta – poliisin mukaan epäillyt ovat vaarallisia, eikä heitä tule lähestyä

Epäillyt ja kaksi uhreista tunsivat toisensa. Kolmas uhri on tilanteeseen väliin mennyt vahtimestari.

puukotus
Poliisiauto Joensuun keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla 13.7.2018.
Kolmea ihmistä puukotettiin joensuulaisessa yökerhossa aamuyöllä. Uhrien vammat ovat hyvin vakavat.Jouki Väinämö / Yle

Joensuun keskustassa sijaitsevassa ravintola Ilonassa puukotettiin yöllä kolmea ihmistä. Puukotukset tapahtuivat aamuyöllä ravintolan tupakkakopissa. Kaikkien uhrien vammat ovat erittäin vakavia ja he ovat hoidettavana Pohjois-Karjalan keskussairaalassa Joensuussa. Tekijät pakenivat paikalta.

Poliisilla on tiedossa puukotuksista epäiltyjen henkilöllisyys, mutta heitä ei vielä ole saatu kiinni. Poliisin mukaan kyseessä on kaksi seudulta kotoisin olevaa 20–30-vuotiasta miestä. Molemmat epäillyt ovat poliisin vanhoja tuttuja ja heillä on väkivaltarikostausta. Miehet ovat poliisin mukaan vaarallisia, eikä heitä tule itse lähestyä. Poliisi julkaisi myös epäiltyjen kuvat.

Poliisi etsii heitä Pohjois-Karjalan alueelta. Tiedot miesten olinpaikoista pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112.

– Oletamme, että tekijät ja kaksi uhreista tunsivat toisensa etukäteen. He olivat keskustelleet ravintolan tupakkatilassa. Puukotustilanne oli alkanut tästä, rikoskomisario Johanna Halttunen Itä-Suomen poliisista sanoo.

Uhreja puukotettu useaan kertaan

Puukotuksen kolmas uhri, ravintolan vahtimestari, meni tilanteeseen väliin.

Poliisin mukaan uhreja on puukotettu useita kertoja eri puolille vartaloa, myös kaulaan. Uhrien tämänhetkisestä tilasta ei ole saatu tarkempaa tietoa.

Poliisin mukaan mahdollisia lievempiä vammoja saaneita uhreja voi olla vielä lisää ja heitä pyydetään ilmoittautumaan Itä-Suomen poliisille puhelinnumeroon 0295 456 461. Epäillyt tekijät eivät todennäköisesti loukkaantuneet tapahtumassa, poliisista kerrotaan.

Poliisi haluaa myös rauhoitella Joensuuhun saapuvaa rokkikansaa. Puukotuksella ei ole mitään tekemistä tänään alkavan Ilosaarirockin kanssa, muistuttaa Itä-Suomen poliisi Facebook-päivityksessään (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi haluaa metallinpaljastimet ravintoloihin

Tapahtuma on jo toinen yökerhopuukotus Joensuussa parin kuukauden sisällä. Edellinen puukotus tapahtui vappuaattona toisessa joensuulaisessa ravintolassa.

Poliisin mielestä turvatoimia ravintoloissa olisi parannettava.

– Yhä enemmän tuntuu, että ihmiset kantavat teräaseita mukana. Metallinpaljastimet ravintoloissa olisivat varmoin ja helpoin tapa suojautua, Johanna Halttunen sanoo.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla joissakin ravintoloissa on käytössä metallinpaljastimet. Poliisin mukaan joensuulaisravintoloissa metallinpaljastimia ei tällä hetkellä ole.

Juttua päivitetty 13.7. klo 15.35: Lisätty poliisin tieto epäiltyjen miesten vaarallisuudesta sekä linkki Itä-Suomen poliisin twiittiin, jossa epäiltyjen kuvat. Otsikkoa päivitetty 13.7. klo 15.54: Lisätty tieto epäiltyjen vaarallisuudesta.