Katukeittiö puraisee burgereillaan siivun rokkiviikonlopun miljoonien eurojen potista

Joensuulainen Katu Catering ravitsee nälkäistä rokkikansaa kahdessa paikassa: Linnunlahden leirintäalueella ja kävelykadulla.

Joensuu
Katu Catering  Oy:n kokki Jussi Metsäpuro ja yrittäjä Ohto Mettälä (oik.)
Katu Catering Oy:n kokki Jussi Metsäpuro (vas.) ja yrittäjä Ohto Mettälä ruokkivat rokkikansaa Joensuun Laulurinteellä.Jouki Väinämö / Yle

Ilosaarirock käynnistyy tänään Joensuussa helteisessä säässä. Kolmipäiväiselle festivaalille odotetaan yli 60 000 ihmistä.

Suuren rocktapahtuman yhteydessä pyörivät isot rahat.

Rokkiviikonloppu jätti viime kesänä Joensuun alueelle arviolta noin 14 miljoonaa euroa. Potista osansa saavat muun muassa kaupat, ravintolat, majoitusliikkeet ja pienyrittäjät.

Joensuulainen Katu Catering ravitsee nälkäistä rokkikansaa kahdessa paikassa: Linnunlahden leirintäalueella ja kävelykadulla. Viime kesänä yrityksellä oli yksi myyntipiste leirintälaueella. Päätuote on burgerit.

Yrittäjä Ohto Mettälä sanoo, että tavoitteena on tuplata viime kerran myynti. Esimerkiksi naudan jauhelihaa katukeittiö on varannut noin 500 kiloa. Viikonvaihteessa hommissa kaikkiaan on 10 ihmistä.

Laulurinteellä esiintyvät muun muassa Nightwish, Zara Larsson ja Jack White. Suomen toiseksi vanhimman rockfestivaalin järjestää elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.