Moottoripyöräonnettomuus: Bemarilla liikkuneita miehiä kuulustellaan viikonloppuna, eriävä käsitys onnettomuuspaikan tapahtumista

Noin 30-vuotias moottoripyöräilijä kuoli sunnuntaina aamupäivällä Orivedellä 9-tiellä.

Moottoripyöräonnettomuudet
Onnettomuus sattui ysitiellä hieman ennen Länkipohjan risteystä
Yle

Poliisi jatkaa moottoripyöräonnettomuuden tutkintaa. Noin 30-vuotias moottoripyöräilijä kuoli sunnuntaina aamupäivällä Orivedellä 9-tiellä.

Ensi viikonloppuna jatketaan bemarilla liikkuneiden kahden miehen kuulusteluja. Miesten etsintä sai suurta huomiota tällä viikolla Suomessa. Miehet ilmoittautuivat itse maanantaina iltapäivällä poliisille.

Onnettomuus on herättänyt keskustelua siitä, mitä onnettomuuspaikalla tulee tehdä ja kuinka kauaksi aikaa sinne tulee jäädä.

Onnettomuustilanteessa kaksi moottoripyöräilijää lähti ohittamaan BMW-merkkistä henkilöautoa. Edellä mennyt moottoripyöräilijä onnistui ohituksessa. Takana ajanut moottoripyöräilijä törmäsi autoa ohittaessaan ajosuuntia erottavaan keskikaiteeseen sekä mahdollisesti myös ohitettavaan autoon. Moottoripyöräilijä menehtyi välittömästi tapahtumapaikalla.

Poliisi tutkii bemarilla liikkuneiden miesten osallisuutta onnettomuuteen. Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Antti Uusipaikka sanoo, että tutkintanimikkeitä ovat tällä hetkellä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja liikennepako.

Uusipaikan mukaan autosta tai moottoripyörästä ei ole löytynyt kiilaamisen merkkejä. Nyt tutkitaan ylinopeutta ja ohittajan ja ohitettavan velvollisuuksien noudattamista.

Uusipaikka korostaa, että rikostutkinnan lisäksi asiassa tehdään jatkuvasti onnettomuustutkintaa.

Eriävä näkemys tilanteesta

Poliisin mukaan ohitettava auto pysähtyi aluksi tapahtumapaikalle. Kaksi noin 30-vuotiasta miestä nousi autosta ja havaitsi poliisin mukaan uhrin. Poliisin mukaan kaksikko ei auttanut tilanteessa, vaan poistui tämän jälkeen välittömästi onnettomuuspaikalta kohti Jämsää.

Bemarilla liikkuneet miehet ovat antaneet asiasta oman lausuntonsa. Heillä on rikoskomisario Uusipaikan mukaan eriävä käsitys siitä, miten nopeasti he ovat paikalta lähteneet ja olisiko onnettomuuspaikalle ollut tarvetta jäädä.

– Liikenneonnettomuuspaikalle tulee lain mukaan jäädä auttamaan ja tehdä parhaansa auttamiseksi, Uusipaikka muistutti aiemmin.

Tarkka onnettomuuspaikka on Talviaisten jälkeen olevilla ohituskaistoilla 9-tiellä.

Lue lisää:

Rikostutkinta moottoripyöräturmasta: Bemarilla liikkuneet miehet ilmoittautuivat itse poliisille

Uutta tietoa moottoripyöräilijän kuolemaan johtaneesta turmasta. Poliisi kaipaa tietoa paikalta paenneesta bemarista