Kela-taksien tilanne parantunut vaaditulle tasolle kahta aluetta lukuun ottamatta – Kela: "Sanktiot edelleen mahdollisia"

Kela-taksien jonotusajat ovat lyhentyneet merkittävästi useissa välityskeskuksissa. Ongelma-alueille Kela väläyttää edelleen sanktioita.

taksiliikenne (liikenne)
Taksikyltti.
Yle

Kela-taksien puhelujen jonotusajat ovat lyhentyneet ja vakiintuneet vaaditulle tasolle kahta aluetta lukuun ottamatta, Kela tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Se ei kerro, mitkä kaksi ongelma-aluetta ovat.

Jonotusajat ovat lyhentyneet Kelan mukaan merkittävästi myös ruuhkautuneimmissa keskuksissa. Tiedot perustuvat välityskeskuksien Kelalle toimittamiiin selvityksiin.

Kelan mukaan joitakin asiakkaiden tilaamia kyytejä on jäänyt parannuksista huolimatta ajamatta. Kela kertoo olevansa edelleen valmis käyttämään välityskeskuksiin sopimuksiensa mukaisia sanktioita, mikäli ongelmat eivät ratkea.

Aiemmin tällä viikolla Kela jätti reklamaation yhdelle tilausvälityskeskukselle. STT:n mukaan valitus koski Tampereen aluetaksia.

– Odotamme, että palvelu saadaan sopimuksessa määritellylle tasolle ja se myös pysyy siellä. Yksikään asiakas ei saa jäädä palvelematta, Kelan vastaava suunnittelija Anne Giss sanoo.

Kelan kilpailuttamat palveluntarjoajat alkoivat välittää Kelan korvaamia taksimatkoja heinäkuun alussa, kun uusi liikennepalvelulaki astui voimaan. Kela-kyytien järjestämisessä on ilmennyt sen jälkeen pahoja ongelmia.

Kela tiedottaa seuraavansa tilannetta tiiviisti.

Lue lisää:

Kela jätti yhden valituksen taksikaaoksesta – Kela-kyytien ongelmat vähentyneet eri puolilla Suomea

Taksin odotusta, auto jäi tulematta, tilaamaan ei pääse – Kela-kyytiläiset pinteessä: "Eniten ongelmia ollut itäisessä Suomessa"