1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. itsemurhaiskut

Pakistanissa jättimäinen itsemurhaisku: Lähes 130 kuoli vaalitilaisuudessa

Terroristijärjestö Isis väittää tehneensä iskun. Pakistanissa on tällä viikolla isketty verisesti jo kolmeen vaalitilaisuuteen.

itsemurhaiskut
Miehet kantavat itsemurhaiskussa haavoittunutta miestä sairaalaan.
Miehet kantavat itsemurhaiskussa haavoittunutta miestä sairaalaan Pakistanissa.Jamal Taraqai / EPA

Pakistanissa jo ainakin 128 ihmistä on kuollut vaalitilaisuudessa tehdyssä itsemurhaiskussa. Lisäksi iskussa haavoittui yli 150 ihmistä, joista monet olivat kriittisessä tilassa.

Uusista uhriluvuista kertoi perjantai-iltana Suomen aikaa Baluchistanin maakunnan sisäministeri. Aiemmin kerrottiin 85 ihmisen kuolleen.

Terroristijärjestö Isis sanoo tehneensä iskun. Asiasta kertoi järjestön Amaq-uutistoimisto.

Isku tehtiin Mastungin kaupungissa Baluchistanin maakunnassa. Kuolleiden joukossa on maakuntaparlamenttiin ehdolla ollut poliitikko. Tilaisuudessa oli yli tuhat ihmistä.

Terrori-isku oli verisin Pakistanissa sitten vuoden 2014.

Kyseessä oli toinen vaaleihin liittyvä isku perjantaina ja kolmas tällä viikolla. Aiemmin päivällä pommi-isku tappoi neljä ihmistä ja haavoitti noin 40 ihmistä Bannun kaupungissa maan pohjoisosassa. Myös toisen iskun kohteena oli poliitikko.

Tiistaina puolestaan Peshawarissa tehtiin itsemurhaisku Talibania vastustavan puolueen tilaisuuteen. Iskussa kuoli 20 ihmistä. Myös tiistainen isku tappoi maakuntaparlamenttiin pyrkineen ehdokkaan.

Pakistanissa on tarkoitus järjestää parlamenttivaalit vajaan kahden viikon päästä. Lukuisat iskut ovat nostattaneet epäilyksiä siitä, että äänestäjien turvallisuutta ei pystytä takaamaan.

Päivitetty 13.7.2018 kello 21.08: Uusi uhriluku

Lue myös:

Itsemurhaisku tappoi yli 10 Pakistanissa – isku tehtiin vaalitilaisuuteen

Lähteet: AFP, Reuters, STT

Lue seuraavaksi