Britannian poliisi: Sairastuneen miehen talosta löytyi hermomyrkkyä pullossa

Pienessä pullossa oli nestettä, joka on poliisin mukaan hermomyrkkyä.

Novitšok-hermokaasut
Poliisin eristämä alue Amesburyssä
Poliisin eristämä alue Amesburyssä.

Britannian terrorismin vastainen poliisi kertoo löytäneensä hermomyrkky Novitshokia myrkytyksestä kärsivän miehen kotoa Amesburysta.

Poliisi löysi keskiviikkona pienen pullon, jossa oleva neste paljastui tutkinnassa hermomyrkyksi. Poliisin mukaan kyseessä on todennäköisesti naisen ja miehen myrkytyksen lähde.

Poliisi tutkii yhä sitä, mistä pullo on peräisin ja kuinka se on joutunut taloon. Lisäksi tutkitaan sitä, onko myrkky samasta erästä kuin ex-vakooja Sergei Skripalin ja hänen tyttärensä myrkyttänyt aine.

45-vuotiaan Charlie Rowleyn tila on kriittinen mutta vakaa. Miehen kumppani Dawn Sturgess kuoli sunnuntaina sairaalassa Salisburyssa.

Pariskunta altistui myrkylle 30. kesäkuuta. Tuolloin Amesburyssa sijaitsevaan taloon kutsuttiin ambulanssi, koska Sturgess oli alkanut oireilla vakavasti.

Viranomaiset eivät usko, että Sturgess ja Rowley olisivat olleet varsinaisia kohteita. Tapaus sattui muutaman kilometrin päässä paikasta, jossa entinen kaksoisagentti Sergei Skripal ja hänen tyttärensä altistuivat samalle hermomyrkylle maaliskuussa.

Aiheesta lisää:

Hermomyrkylle altistuneen brittimiehen tila parani hieman – palasi tajuihinsa

Brittiministeri syyttää Venäjää hermomyrkkykuolemasta

Novitshok-hermomyrkylle altistunut brittinainen kuoli

Britannian poliisi: Salisburyn myrkytyksen uhrit koskivat "saastuneeseen esineeseen"

Lähteet: AFP, Reuters, AP