Hyppää sisältöön

Trump ja Putin tapaavat Presidentinlinnassa

Presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin Mäntyniemessä ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin Presidentinlinnassa.

Yhdysvaltojen ja Venäjän presidentit tapaavat Presidentinlinnassa, Tasavallan presidentin kanslia tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaavat Presidentinlinnassa Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta 2018. Tapaamista isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistöllä on kahdenväliset tapaamiset molempien presidenttien kanssa.

Trump tulee aamiaiselle Mäntyniemeen ennen tapaamista Presidentinlinnassa

Maanantaiaamuna presidentti Niinistö ja rouva Jenni Haukio ottavat Mäntyniemessä vastaan presidentti Trumpin ja rouva Melania Trumpin. Presidenttien keskustelun aikana rouva Haukiolla ja rouva Trumpilla on erillinen aamiaiskeskustelu.

Tapaaminen Presidentinlinnassa käynnistyy puolen päivän jälkeen, noin kello 13, kun presidentti Niinistö vastaanottaa ensin presidentti Putinin ja sitten presidentti Trumpin.

Venäjän ja Yhdysvaltojen presidenttien kahdenvälinen keskustelu käydään Presidentinlinnan Goottilaisessa salissa. Tapaaminen jatkuu laajemmalla kokoonpanolla työlounaalla Peilisalissa.

Trump ja Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa

Työlounasta ennen myös Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerit keskustelevat Presidentinlinnassa. Laajemmalla kokoonpanolla käytävien keskusteluiden päätteeksi presidentti Trump ja presidentti Putin pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden Valtiosalissa.

Tämän jälkeen presidentti Niinistöllä ja presidentti Putinilla on tapaaminen Presidentinlinnassa.

Ulkoministeri Timo Soinilla on puolestaan tapaaminen Yhdysvaltain ulkoministerin Mike Pompeon kanssa Presidentinlinnassa. Päivän päättää presidentti Niinistön lehdistötilaisuus Presidentinlinnassa.

.
.