Hyppää sisältöön

Suosittu brittisarja muuntautuu valkokankaille – Downton Abbey -elokuvan tuotanto käynnistyy monen fanin iloksi

Downton Abbey -sarjasta tehdään elokuva. Kuvaukset alkavat tänä kesänä.

Kuva: Yle Kuvapalvelu / ITV.

Ylen kanavilla nähdystä, suositusta brittisarja Downton Abbeystä ryhdytään tekemään elokuvaa. Elokuvan kuvaukset aloitetaan tänä kesänä ja elokuvan ennakoidaan valmistuvan elokuvateattereita varten ensi vuonna, The Guardian -lehti kertoo (siirryt toiseen palveluun).

Lukuisia Bafta-, Emmy- ja Golden Globe -palkintoja kahminut draamasarja seuraa Crawleyn aatelissuvun ja heidän palvelijoidensa kohtaloita 1900-luvun alkupuolella. Sen on luonut ja käsikirjoittanut Julian Fellowes.

Sarjan ensimmäinen jakso esitettiin Isossa-Britanniassa vuonna 2010. Sen jälkeen sitä on julkaistu kuuden kauden verran. Sarjalla on tiettävästi maailmassa 120 miljoonaa katsojaa 250 eri kielialueella.

The Guardian -lehden mukaan Downton Abbey -elokuvasta on huhuttu niin pitkään, kuin sarjaa on tehty.

Elokuvassa nähdään sarjan suositut näyttelijät, Hugh Bonneville, Dan Stevens ja Michelle Dockery. Elokuvan on käsikirjoittanut sarjan luoja, ylistetty Julian Fellowes. The Guardian ennakoi, että elokuva jatkaisi tarinaa siitä, mihin sarja jäi.

– Unelmamme oli heti televisiosarjan päättymisestä alkaen tehdä elokuva sarjan miljoonille faneille ympäri maailmaa. Nyt kun olemme saaneet tähdet mukaan, alamme tekemään elokuvaa, tuottaja Gareth Neame sanoo lehdelle.

Sarja ilmoitti elokuvatuotannon käynnistymisestä näyttävästi myös virallisilla Twitter-sivuillaan.

Lue lisää: