Video ja kuvat: Kun Donald ja Melania Trump tapasivat kuningattaren, etikettivirheiltä ei vältytty

Kunniakaartia tarkastettaessa presidentti Donald Trump pysähtyi kiusallisesti kuningatar Elisabetin eteen.

Donald Trump
Donald Trump tapasi kuningatar Elisabetin
Donald Trump tapasi kuningatar Elisabetin

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja hänen vaimonsa Melania tapasivat Englannin kuningatar Elisabet Windsorin linnassa perjantaina.

Vierailu sujui pääsääntöisesti hyvin, mutta muutamia etikettivirheitä matkaan sattui.

Kuningatar Elisabet II, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja vaimonsa Melania Trump tervetuliaisseremoniassa Windsorin linnassa.
Kuningatar Elisabet II, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja vaimonsa Melania Trump kuuntelevat kansallishymniä Windsorin linnassa.Matt Dunham / Lehtikuva

Pienenä erityipiirteenä voi pitää sitä, että Trump ei kumartunut kuningattaren edessä tämän tavatessaan. Britannian kuninkaallisten nettisivun (siirryt toiseen palveluun) ohjeiden mukaan olisi toivottavaa, että miehet kumartaisivat kuningattarelle. Kumartamatta tai niiaamatta jättäminen ei kuitenkaan ole etikettivirhe.

Presidenttipari ja kuningatar kuuntelivat molempien maiden kansallishymnit ja sen jälkeen Trump ja Elisabet tarkastivat kunniakaartin.

Tässä yhteydessä videokuvista näkyy, kuinka kuningatar yrittää ohjata presidenttiä oikeaan paikkaan, mutta Trump kävelee eteenpäin ja pysähtyy sitten niin, että kuningatar joutuu väistämään häntä. Etikettivirhe on jo sekin, että Trump kävelee kuningattaren edellä.

Vieras ei saisi myöskään kääntää selkäänsä kuningattarelle.

Loppu tarkastaminen sujuu kuitenkin välikohtauksitta. Ohimarssin jälkeen presidenttipari ja kuningatar Elisabet vetäytyvät juomaan teetä.

Kuningatar Elisabeth II ja presidentti Donald Trump tarkastavat kaartin.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump vieraili Britanniassa edellisen kerran viime heinäkuussa. Tuolloin hän tarkasti kunniakomppanian yhdessä kuningatar Elisabetin kanssa. Paul Randall / EPA

Harpers Bazaarin (siirryt toiseen palveluun) -sivuston asiantuntijan Marlene Koenigin mukaan kuningatar on hyvin tottunut ohjaamaan vieraitaan etiketin suhteen. Hän arveli Trumpin virheiden johtuvan tietämättömyydestä enemmän kuin tahallisesta etiketin rikkomisesta.

Korjattu 14.7. kello 7:50: Täsmennetty Trumpin kumartamatta jättäminen ei ole etikettivirhe, mutta olisi ollut toivottavaa kumartaa kuningattarelle. Vieras ei saisi kääntää selkäänsä kuningattarelle.

Lue myös:

Kuningatar Elisabet on Trumpin ihailun kohde – mutta muistaako presidentti tärkeimmän ohjeen kuningattaren tavatessaan?

Lähteet: AFP, Reuters