1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Trumpin ja Putinin huippukokous

Saapuuko Melania Trump Suomeen unikkokuosissa vai pupunkorvakengissä? Yhdysvaltain First Lady suosii matkoilla kohdemaan muotia

Melania Trump pukeutui Ranskassa Chaneliin ja Englannissa Burberryyn. Muotimaailma jännittää, mitä first ladyn yllä on Suomessa.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Kuningatar Elisabet II, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja vaimonsa Melania Trump tervetuliaisseremoniassa Windsorin linnassa.
Kuningatar Elisabet II, Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja vaimonsa Melania Trump kuuntelevat kansallishymniä Windsorin linnassa.Matt Dunham / Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja rouva Melania Trump saapuvat tänä iltana Suomeen. Pitkän mallinuran tehneen Yhdysvaltain ensimmäisen naisen yllä on totuttu näkemään ylellisiä muotiluomuksia.

Useilla ulkomaanmatkoillaan rouva Trump on suosinut kohdemaan muotia.

Esimerkiksi vastikään Iso-Britannian vierailulla Trump pukeutui Burberryyn ja Victoria Beckhamin suunnittelemaan mekooon. Naton huippukokouksessa Brysselissä Trump puolestaan valitsi yllensä Calvin Kleinin asun. Merkin pääsuunnittelija on belgialainen Raf Simons.

Ranskassa Trumpin valinta oli, mikäs muukaan, kuin ranskalaisen muotitalo Chanelin luomus.

Muotimaailma seuraa nyt, mitä rouva Trump pukee päällensä Suomessa. Nähdäänkö Trumpin yllä kenties Marimekon unikkokuosia, Samu-Jussi Kosken Samuji-vaatteita tai Minna Parikan hauskat kengät?

Marimekon kesänäytös Esplanadin puistossa.
Marimekon muotinäytös vuonna 2016.Iisa Kinnunen / AOP

Ivana Helsinkiä yhdessä siskonsa Paola Suhosen kanssa pyörittävä Pirjo Suhonen uskoo, että kotimainen muotikenttä seuraa tarkasti, mitä Melania Trumpilla on Suomen-vierailullaan yllään. Vaikutusvaltaisten ihmisten vaatevalinnoilla on merkitystä.

– Jos mietitään vaikka Englannin tai Ruotsin kuninkaallisia, heidän käyttämillään vaatteilla on valtava merkitys. Jos Kate Middletonilla on jonkin brändin mekko päällään, se mekko myydään saman tien loppuun.

Suhonen ei usko, että klassista tyyliä suosiva Trump nähdään Ivana Helsingin tyttömäisen rock-henkisissä asuissa. Sen sijaan Suhonen näkisi Trumpin yllä suomalaista Andiataa.

– Yksinkertaisen tyylikästä. Selkeitä linjoja, jakkupukuja, kotelomekkoja – varmasti poliittisen korrektia tyyliä, Suhonen toteaa.

Melania Trump tunnetaan vaiteliaana henkilönä, jolta ei haastatteluita heru. Rouva Trumpin huippukokous-päivän ohjelmaa ei tiedetä tarkasti. Suhonen visioisi mielellään rouva Trumpin Nuuksion kansallispuistoon.

– Totaalisen räväyttävää olisi jos hän pukeutuisi Haltin ulkoiluasuun ja menisi Nuuksioon. Se olisi hienoa, Suhonen naurahtaa.

Takkivalinta herätti pahennusta

Rouva Trumpin vaatevalinnat ovat herättäneet myös pahennusta. Kun Melania Trump vieraili kesäkuussa Teksasissa tapaamassa siirtolaislapsia, hänen vihreän takkinsa selässä luki suurin kirjaimin: "I really don't care. Do u?"

Suomeksi sama tarkoittaa "En todellakaan välitä. Välitätkö sinä?" Tällä kertaa kysessä ei ollut huippumuotia, vaan espanjalaisen vaateketju Zaran vaate.

Melania Trump nousemassa mustan katumaasturin takapenkille.
Melania Trumpin kohutakki Teksasin-vierailulla.Chip Somodevilla / AFP

Takkivalinta sai aikaan paljon närkästystä ympäri maailmaa. Rouva Trumpin tiedottaja Stephanie Grishamin vastasi medialle, että kyseessä on vain takki, eikä vaatevalinta sisältänyt piiloviestiä.

Se ei kuitenkaan ole hiljentänyt spekulaatioita, joiden mukaan takin viesti olisi suunnattu esimerkiksi "valemedioille" tai rouva Trumpin aviomiehelle, Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille.

Lue seuraavaksi