Kuusi huippujuttua lauantai-iltaan: Pysyykö sinilevä ikuisena riesanamme? Kuuntele myös podcast, jossa ruoditaan Trumpin ja Putinin huipputapaamista

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Lapsia uimassa.
Tyler Heung, Edward Kilmer ja William Kilmer uivat meressä Helsingin Lauttasaaressa keskiviikkona. Uimavalvojan mukaan kyseisenä päivänä rannalla ei ollut sinilevää.Jari Kovalainen / Yle

Analyysi: Saammeko vielä joskus helteisen, sinilevättömän heinäkuun? Jotta näin kävisi, tarvitaan radikaaleja muutoksia

Sinilevä on estänyt ihmisiä pulahtamasta mereen Suomenlahden rannoilla monena hellepäivänä. Palaavatko menneiden vuosikymmenten levättömät lämpimät kesät enää koskaan?

Salih Topuz hedelmäkojulla torilla Tiressä, Turkin maaseudulla.
Suoraan maasta ruokapöytään saatu ruoka on yksi asioista, joka tekee maaseudulla elämisestä hienoa, Salih Topuz sanoo.Oscar Durand

Istanbul alkoi ahdistaa, joten uraohjus Salih Topuz pakkasi laukkunsa ja muutti maalle – "Täällä tajuan, mikä elämässä todella merkitsee"

Monet turkkilaiset nuoret haaveilevat downshiftaamisesta ja ekologisemmasta elämästä. Maalle voi lähteä karkuun myös kotimaan poliittisia myllerryksiä.

17.7.2018 Trump - Putin kokous extra-podcast pääkuva
Yle Uutisgrafiikka

Podcast: Helsingin huippukokous toi velmun hymyn Putinin kasvoille – "Trumpilla menee hirvittävästi aikaa tähän sotkuun"

Mitä ihmettä Trumpin ja Putinin tiedotustilaisuudessa oikein sanottiin ja mitkä ovat seuraukset? Kuuntele podcast, jossa Ylen ulkomaantoimittajat ruotivat asiaa.

Rakennustöitä Allas Sea Poolin terassilla Helsingissä 11. heinäkuuta.
Rakennustöitä ennen huippukokousta Allas Sea Poolin terassilla Helsingissä 11. heinäkuuta.Emmi Korhonen / Lehtikuva

"Kuinka kaunista täällä onkaan!" Helsinki teki vaikutuksen ulkomaalaisiin toimittajiin – Tutkijat: kaupunki esitettiin maailman medioissa turvallisena ja moniäänisenä paikkana

Presidentit Trump ja Putin vetivät Suomen ja pääkaupunkimme hetkeksi parrasvaloihin. Miten Helsinki onnistui maailmalla miljoonia katseita keränneen huippukokouksen isäntänä?

Ajo-opetusta.
Keväällä ajotunti vei Porvooseen. Äiti tallensi hetken takapenkiltä.Johanna Vaattovaara

Huomasitko, että ajokorttilaki uudistui heinäkuun alussa – kortin hinnan odotetaan putoavan satasilla, mutta ajotuntien määrän leikkaus huolestuttaa

Uusi ajokorttilaki kevensi vaatimuksia: ajotuntien minimimäärä lähes puolittui, ja opetusluvan saa helpommalla. Opetuslupia onkin haettu heinäkuussa enemmän kuin koskaan.

Sairaanhoitaja ottaa C-hepatiitti -testiä.
Petri Aaltonen, Yle

Auto, jonka asiakkailla ei ole nimiä – kaksi sairaanhoitajaa auttaa pistämään huumeet oikein: "Meillä on herrasmiessopimus poliisin kanssa"

Keski-Suomessa liikkuu auto, joka auttaa kauppakeskusten kulmilla nuoria huumeidenkäyttäjiä. Autosta saa paitsi puhtaita neuloja ja ruiskuja, myös terveysneuvontaa. Nuoria auttavat sairaanhoitajat Erja Blomberg ja Jenna Korpela, jotka kertovat olevansa koukussa huumetyöhön.