Turvalaitevika haittasi junaliikennettä Turun ja Helsingin välillä, myös pohjoisella rataosuudella oli ongelmia – Liikenne kulkee nyt lähes normaalisti

Kuuma sää lisää ongelmia junaliikenteessä. Rataosuuksilla on sattunut sekä turvalaitevikoja että junien rikkoutumisia.

Kotimaa
juna asemalla
Rolf Granqvist / Yle

Vika ratajärjestelmissä hidasti tänään sunnuntaina alkuillasta junien kulkua Turku – Helsinki -välillä. Junat myöhästyivät Helsingin ja Turun osuudella noin 20–30 minuuttia. Junat ajoivat hiljaisemmalla nopeudella rantaradalla Pohjankurun ja Salon välillä.

Intercity 963 on korvattiin bussilla osalla matkasta Helsinki – Turun satama. Liikenne Karjaalta eteenpäin korvattiin bussikuljetuksella Turun satamaan ja linja-autoasemalle.

Illan aikana on ollut useita muitakin myöhästymisiä.

Möys Oulu – Helsinki -välillä oli ratajärjestelmävika, joka hidasti etelään kulkevaa IC 70 -junaa.

Intercity-juna 923 Turku – Tampere -välillä oli myöhässä yli tunnin. Liikenneviraston rataliikennekeskuksen mukaan vikaantunut juna jouduttiin vaihtamaan toiseen.

Liikenneviraston rataliikennekeskuksen mukaan ratajärjestelmävika on saatu korjattua iltayhdeksän jälkeen ja uusia myöhästymisiä ei pitäisi enää tulla. Syytä vialle ei vielä tiedetä.

Ongelmat junavuoroissa ovat kuitenkin tavallista yleisempiä kuumalla säällä, rataliikennekeskus kertoo. Lämpö kasvattaa vikojen osuutta esimerkiksi kalustossa ja ratavälineissä.

Rataliikennekeskus kertoo, että kun lämpötila on yli 25 astetta rataliikenteen viat yleistyvät liikenteessä.