1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Trumpin ja Putinin huippukokous

Trumpin maailmankuulu kaksoisolento villitsi Kauppatorilla – Katso video

Chicagolainen Alan, 67, on kertonut haastatteluissa, että Trumpiksi muuntautuminen vie häneltä päivittäin 10 minuuttia.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Trumpin kaksoisolento Helsingissä. Video: Martti Kainulainen/Lehtikuva.
Trumpin kaksoisolento Helsingissä. Video: Martti Kainulainen/Lehtikuva.

Helsingin Kauppatorilla herätti sunnuntaina kiinnostusta Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin maailmankuulu kaksoisolento Dennis Alan. Trumpia imitoiva Alan käveli ympäri Helsinkiä ja otti yhteiskuvia ihmisten kanssa. Moni ihminen oli kiinnostunut Trumpia hämmästyttävän paljon muistuttavasta Alanista, ja hänen ympärillään kävi kova kuhina.

Alan kehui toimittajille muun muassa suomalaisnaisten kauneutta.

– Älkää kertoko sitä vaimolleni, hän sanoi.

Kaksoisolennolta tivattiin myös kantoja maailmanpoliittiseen tilanteeseen, kuten esimerkiksi kurdikysymykseen. Niihin hän pidättäytyi vastaamasta. Hän vieraili myös Helsinki Calling -mielenosoituksessa.

"Trumpin imitointi oli hauskempaa ennen vaaleja"

Chicagolainen Alan, 67, on kertonut haastatteluissa, että Trumpiksi muuntautuminen vie häneltä päivittäin 10 minuuttia.

– Kaikkein tärkeintä Trumpin imitoinnissa ovat hänen hiuksensa, ne ovat hänen tavaramerkkinsä, Alan sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:lle. Hän on matkustellut ympäri maailmaa Trumpia imitoiden, viimeksi muun muassa Singaporessa presidentti Trumpin ja Pohjois-Korean Kim Jong-unin tapaamisessa. Siellä hän esiintyi yhdessä Kim Jong-unia imitoivan Howard X:n kanssa.

Alanin mukaan huumori on hänen keinonsa käsitellä haastavaa maailmanpoliittista tilannetta. Trumpin imitointi ei ole aina helppoa, sillä joskus presidentti herättää ihmisissä vihamielisiä reaktioita, hän on kertonut BBC:n haastattelussa. Nykyisin Alanin täytyy kiinnittää paljon enemmän huomiota turvallisuuteensa.

– Trumpin imitointi oli hauskempaa ennen kuin hän voitti vaalit. Silloin jopa ihmiset, jotka eivät pitäneet Trumpista, nauroivat, hän sanoi.

Korjattu 16.7. klo 10. 59: Trumpin ja Kim Jong-unin tapaamiskaupunki korjattu Hongkongista Singaporeksi.