Yle keräsi huipputapaamisen kiinnostavimmat tviitit ja hauskimmat meemit: presidentit nauttivat Finlandia-vodkaa pöydän ääressä ja ratsastavat paidattomina hevosella

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huipputapaaminen Helsingissä on noteerattu laajalti myös meemi-nikkareiden toimesta.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Mielenosoittajia kyltin kanssa.
Andy Ruina ja Saskya van Nouhuys Esplandilla.Marja Väänänen / Yle

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huipputapaaminen Helsingissä on innostanut myös netissä.

Useissa kuvissa kuvataan satiirisesti muun muassa Yhdysvaltojen ja Euroopan suhteita sekä Venäjän väitettyä sekaantumista Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Meemien perusteella Putinin uskottiin johtavan huipputapaamista.

Yle keräsi päivän mittaan hauskimpia ja kiinnostavimpia tviittejä sekä meemejä tapaamisesta.

Putin on kuvattu useasti urheilemassa ja muun muassa ratsastamassa. Tässä kuvassa hän on saanut Trumpista seuraa.

Putin puhaltaa samanlaista Trump-vauva-ilmapalloa, joka leijaili Britanniassa Trumpin vierailun aikaan.

Useammassa meemissä viitattiin Trumpin meneillään olevaan vierailuun Euroopassa. Vierailunsa aikana Trumpin on muun muassa kuvailtu käyttäytyneen ärhäkästi Nato-kokouksessa.

Seuraavassa kuvassa Trump on kuvattu dystopiadraama The Handmaid's Talen mukaisesti. Myös Helsingin mielenosoituksissa on nähty sarjan mukaan pukeutuneita ihmisiä.

Dystopian Gileadin tasavallassa naiset on alistettu orjattariksi ja he pukeutuvat aina punaiseen asuun, joka Trumpilla on kuvassa. Orjattaria ei myöskään enää kutsuta heidän entisillä nimillään, vaan he saavat uudet nimet, jotka mukailevat heidän "komentajiensa" eli omistajiensa nimiä.

Trump ja Putin kuvattiin myös legendaarisen Pelkoa ja inhoa Las Vegasissa -elokuvan hahmoina.

Rouva Jenni Haukio ja rouva Melania Trump näyttävät olleen molemmat yhtä innoissaan vaatetuksensa perhosteemasta.

Suomi on isännöinyt USA:n ja itänaapurimme presidenttien kahdenkeskisiä huipputapaamisia ennenkin. Esimerkiksi Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton ja ja Venäjän presidentti Boris Jeltsin kohtasivat kahden Helsingissä maaliskuussa 1997.

Presidenttien oli näytettävä yhtä pitkiltä, vaikka Clinton oli pyörätuolissa. Ulkoministeriön lehdistöneuvoksena tuolloin toimineen Christer Haglundin mukaan tämä johti siihen, etteivät yhdysvaltalaiset antaneet suomalaisten valita lehdistötilaisuuden pöytää, eivätkä tuolia, jolla Jeltsin istui.

Trump kertoi viikonloppuna yhdysvaltalaisen CBS-kanavan haastattelussa, että hän aikoo kysyä huipputapaamisessa Putinilta Venäjän väitetystä sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Venäjä on toistuvasti kiistänyt sekaantuneensa vaaleihin.

Venäjä ei halunnut, että Krimin niemimaan miehitystä otetaan esiin presidenttien keskusteluissa huipputapaamisessa. Miehitys-aiheeseen liittyen julkaistiin kuitenkin meemejä.

Presidenttien tapaaminen kirvoitti myös tviittejä Yhdysvaltain presidentin ja Suomen presidentin Sauli Niinistön eroavaisuuksista. Uutistoimisto AP:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) Trump ei olisi aluksi halunnut pitää huipputapaamista Helsingissä, koska pelkäsi, että kaupunki ei olisi tarpeeksi hohdokas tapaamispaikka.

Tiedätkö sen fiiliksen, kun vieraita pitäisi jututtaa, mutta puheenaiheita ei vaan tule mieleen?

View this post on Instagram

Tiedätkö sen fiiliksen, kun vieraita pitäisi jututtaa, mutta puheenaiheita ei vaan tule mieleen? 🤔 🇫🇮 Yhdysvaltain ja Venäjän presidentit Donald Trump sekä Vladimir Putin tapasivat toisensa tänään Helsingissä. Huippukokouksen isäntänä toimi tasavallan presidentti Sauli Niinistö. 🇺🇸 Trumpin mukaan neuvotteluissa puhutaan "hyvistä asioista": kaupasta, ohjuksista ja Kiinasta. 🇷🇺 Putin puolestaan totesi lyhyesti, että on hyvin tyytyväinen voidessaan tavata Trumpin Suomessa. Hän kertoi haluavansa puhua Trumpin kanssa maiden välisistä suhteista ja vaikeista monenkeskisistä asioista. 🚫 Presidenttien tapaaminen on saanut myös jonkin verran mielenosoittajia pääkaupungin kaduille. Eilen huippukokousta vastustaviin mielenosoituksiin osallistui noin 2500 ja tänään noin 2000 ihmistä. 👀 Seuraa @ylekioski – Kansainvälistä uutishassuttelua juuri sinulle!

A post shared by Yle Kioski (@ylekioski) on

Lue lisää:

Presidentinlinnassa välikohtaus – turvamiehet poistivat paperilappua esitelleen miehen

Amerikkalaismedia seuraa silmä kovana, mitä vaaleihin sekaantumisesta sanotaan tai ei sanota – Venäjällä huomio kiinnittyi median toimiin

Putin Helsingissä: Trump otti esille Venäjän sekaantumisen presidentinvaaleihin, kiistin osallisuuden