Höyryjuna Ukko-Pekka vierailee Kuopiossa

Höyryjunalla voi tehdä pienen matkan Kelloniemeen tai käydä Juankoskella.

höyryveturit
Höyryjuna Ukko-Pekka ajaa Taavetin asemalla
Höyryjuna Ukko-Pekka ajaa Taavetin asemalla.Soini Hatinen

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävän höyryjuna Ukko-Pekan kyytiin pääsee tiistaina Kuopiossa. Juna tekee kaksi kierrosta rautatieasemalta Kelloniemeen aamupäivällä.

Kahdentoista maissa höyryjuna puksuttaa Kuopiosta Juankoskelle ja pysähtyy myös Siilinjärvellä. Tarkat aikataulut löytyvät matkoja järjestävän yrityksen sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Jos Juankoskelle asti ei ole riittävästi matkustajia, juna kääntyy Siilinjärveltä takaisin Kuopioon.

– Kukaan ei saa tästä palkkaa, kaikki työ tehdään talkoovoimin, kertoo liikennepäällikkö Marko Hakanpää.

Rakkaudesta elävään historiaan

Höyryveturimatkat 1009 -yritys kunnostaa ja ylläpitää historiallista junakalustoa ja tarjoaa matkoja Ukko-Pekan vetämällä junalla. Lipputulot menevät kaluston kunnossapitoon, veturitallin vuokraan ja muihin juokseviin kuluihin.

Hakanpään mukaan työtä tehdään kiinnostuksesta elävää historiaa kohtaan.

– Nämä nykyaikaiset junat ovat niin steriilejä ja kaikki samanlaisia, niissä ei ole mitään mielenkiintoista. Ukko-Pekka on melkein kuin elävä olento, Hakanpää kuvailee.

Ukko-Pekka oli Suomen rautateiden suurin ja voimakkain henkilöliikenteen höyryveturi. Hr1-veturityyppiä rakennettiin kaiken kaikkiaan 22 kappaletta Lokomon ja Tampellan konepajoilla vuosina 1937–1957.

Nykyisin käyttökunnossa on kaksi Ukko-Pekkaa, toinen, numero 1021 on VR:n omistuksessa.

Ukko-Pekka 1009:n omistaja englantilainen Nigel Sill kunnostutti veturin ja se hyväksyttiin rautatieliikenteeseen uudelleen vuonna 1993. Nykyisin Ukko-Pekka 1009 -veturilla on oma pilttuu Kouvolan varikolla.