Hyppää sisältöön

Rintamaradioitten viimeinen ääni on hiljentynyt – Eero Saarenheimo on kuollut

Eero Saarenheimo oli toimittajana lukuisissa 1950- ja 1960-luvun levottomissa kohteissa, muun muassa Algerian sisällissodassa.

Eero Saarenheimo vuonna 2007. Kuva: Yle

Radiotoimittaja, professori Eero Saarenheimo on kuollut. 99-vuotias Saarenheimo kuoli maanantaina 16.7. rauhallisesti nukkuen Kauniaisten sotavammasairaalassa.

Eero Saarenheimo oli viimeinen rintamaradioitten ääni (siirryt toiseen palveluun) toimittuaan Maaselän radiossa jatkosodan aikana. Oltuaan sodan jälkeen 1945–1951 Helsingin normaalilyseon eli Norssin lehtorina hänet valittiin vuonna 1952 Yleisradioon radiotoimittajaksi. Radiolle hän oli uskollinen toimittajakautensa loppuun, vuoteen 1977 saakka.

Historia ja kulttuuriaiheet olivat läheisimpiä Saarenheimolle, mutta hän oli toimittajana myös Algerian sisällissodassa ja muissa 1950- ja 1960-lukujen levottomissa kohteissa.

Saarenheimo julkaisi radiofilosofiset mietteensä kirjassa Rakas vanha radio.

Yleisradioon liittyvät myös hänen kirjansa Kansakunnan radio ja Ääniä ja kuvia. Muita teoksia ovat muun muassa Casanova ja Sprengtporten, Retki Euroopan ääreen ja ääninauhakokoelma Suomen presidentit puhuvat.

Seppo Heikki Salonen