1. yle.fi
  2. Uutiset

Metsäpalot piinaavat Ruotsia – sammutusapua saadaan Italiasta

Sammutuskalustosta ja palomiehistä on pulaa. Italiasta apuun tulee kaksi sammutuslentokonetta.

metsäpalot
Metsäpalot piinaavat Ruotsia
Metsäpalot piinaavat Ruotsia

Ruotsissa riehuu useita metsä- ja maastopaloja. Ruotsin Yleisradioyhtiön SVT:n mukaan paloja (siirryt toiseen palveluun)on havaittu peräti 80 eri paikassa. Toistaiseksi palojen ei tiedetä vaatineen kuolonuhreja.

Eniten metsäpaloja on maan keskiosissa, Dalarnan, Jämtlandin ja Gävleborgin alueilla. Palomiehet työskentelevät parhaillaan palojen taltuttamiseksi, mutta sammutuskalustosta ja miehistöstä on pulaa.

– Kaikesta on pulaa. Ongelma on, että meillä ei ole tarpeeksi henkilökuntaa ja jotkut työskentelevät ympäri vuorokauden, sanoi Ljusdalin kunnan palopäällikkö Torbjörn Wannqvist Aftonbladet-lehdelle.

Kartta metsäpaloalueista
Yle Uutisgrafiikka

Ruotsi on pyytänyt ulkomailta apua sammutustöihin. Maahan odotetaan huomenna saapuvan Italiasta kaksi sammutuslentokonetta, Aftonbladet raportoi. (siirryt toiseen palveluun)

Viranomaisten mukaan metsäpalot johtuvat pitkään jatkuneesta kuumasta ja kuivasta ilmasta. Helteen odotetaan jatkuvan Ruotsissa lähipäivinä, ja maan meteorologinen ja hydrologinen instituutti (SMHI) on antanut eriasteisia varoituksia kuivuudesta suureen osaan maata.

Lue lisää:

SVT: Här är bränderna som härjar i Sverige (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi