1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Trumpin ja Putinin huippukokous

Presidentinlinnasta poistettu toimittaja syyttää poliisia rajusta ja alistavasta kohtelusta: "En usko, että lehdistöä kohdeltaisi tällä tavalla edes Trumpin Amerikassa"

Toimittaja poistettiin ennen Presidentinlinnan tiedotustilaisuuden alkamista, kun hän piti esillä paperia, jossa luki "ydinaseiden kieltosopimus".

Trumpin ja Putinin huippukokous
Välikohtaus presidentinlinnassa.
Presidentinlinnassa välikohtaus – turvamiehet poistivat paperilappua esitelleen miehen.

Presidentinlinnasta eilen poistettu kansalaisaktivisti ja toimittaja Sam Husseini kertoo STT:lle viettäneensä eilen useita tunteja putkassa Töölössä. Husseini kokee poliisin käyttäneen rajua voimaa häntä kohtaan.

Husseinin mukaan häntä pidettiin Presidentinlinnassa, kunnes Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedotustilaisuus oli ohi.

Turvamiehet pitivät häntä lujassa otteessa, hänen passinsa vietiin väliaikaisesti, eikä kukaan kertonut, mitä seuraavaksi tapahtuu, Husseini kuvailee.

– Kaikki tuntui hyvin alistavalta. En usko, että lehdistöä kohdeltaisi tällä tavalla edes Trumpin Amerikassa, ainakaan vielä.

– Kun huusin, että tämäkö on lehdistönvapautta Suomessa, he kahlitsivat käteni ja jalkani ja laittoivat minut poliisiautoon, Husseini kertoo.

Husseini sanoo olleensa Töölön Kisahallin putkassa puoleenyöhön saakka. Hän arvelee, että poliisi piti häntä kiinniotettuna, kunnes lehdistölle varatut mediatilat olivat sulkeutuneet.

"Paperistani on raportoitu paljon väärään sävyyn"

Loukkaavana Husseini pitää myös sitä, että poliisi lupasi ottaa yhteyttä Husseinin läheisiin, mutta ei koskaan ottanut.

Myös kiinnioton syy kaivelee Husseinia.

– Paperistani on raportoitu paljon väärään sävyyn. En missään nimessä ollut kirjoittanut sitä protestiksi. Toivoin, että presidentit ottaisivat ydinaseiden kieltosopimuksen puheeksi lehdistötilaisuudessa, Husseini sanoo.

Husseini kertoo, että aikoo ensialkuun hoitaa jälkipyykkiä journalistisin keinoin eli julkaisemalla artikkelin Nation-lehdessä.

Nationin päätoimittaja Katrina vanden Heuvel vahvisti maanantaina Twitterissä, että Husseini on työskennellyt lehdelle Helsingin huippukokouksessa.

Husseini sanoo olevansa tarvittaessa yhteydessä lakimiehiin.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue lisää:

Kuvakooste Trumpin ja Putinin huippukokouksesta: Tältä näytti auringonvalossa kylpenyt Helsinki

Putin Venäjän Ykköskanavalla: Trump on pätevä presidentti – venäläisviestimet ovat hehkuttaneet Helsingin huipputapaamista menestykseksi

"Kuinka kaunista täällä onkaan!" Helsinki teki vaikutuksen ulkomaalaisiin toimittajiin – Tutkijat: kaupunki esitettiin maailman medioissa turvallisena ja moniäänisenä paikkana

Helsingin poikkeustila ohi: Huippukokous sujui mallikkaasti - Poliisi: "Turvallisuusuhkia ei Trumpin ja Putinin tapaamisen aikana esiintynyt"

Lue seuraavaksi