Huippukokous keräsi huiman yleisön hellesäästä huolimatta: Ylen Trump–Putin-lähetys tavoitti lähes 1,9 miljoonaa suomalaista televisiossa

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedotustilaisuutta katsoi parhaimmillaan lähes 800 000 ihmistä.

Trumpin ja Putinin huippukokous
Donald Trump ja Vladimir Putin saapumassa tiedotustilaisuuteen presidentinlinnassa.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin huippukokouspäivä keräsi hellesäästä huolimatta suuret yleisöt. Päivä oli Ylen verkossa ennätyksellinen ja TV1:n katselu yli kaksinkertaistui aiempiin kesämaanantaihin verrattuna.

Koko päivän mittainen #Helsinki2018: Trump–Putin -lähetys tavoitti Yle TV1:ssä lähes 1,9 miljoonaa suomalaista. Eniten yleisöä sai alkuillan lähetys, jonka keskikatsojamäärä oli 607 000.

Parhaimmillaan katsojia oli Trumpin ja Putinin tiedotustilaisuuden aikaan, lähes 800 000.

– Presidenttien tapaaminen oli maailmanlaajuisesti kiinnostava uutistapahtuma ja myös suomalaisia kiinnostaa kansainvälinen politiikka. On hienoa että lähetystämme katsottiin näin laajasti, sanoo kotimaisen lähetyksen vastaava tuottaja Petri Kejonen Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnasta.

Yle Uutisten aamusta iltaan jatkunut hetki hetkeltä -seuranta sai verkossa kaikkiaan yli 550 000 sivulatausta ja nousi kesän ylivoimaisesti luetuimmaksi uutisjutuksi.

– Iso satsaus kannatti ja tiivis seuranta tavoitti myös nuoremmat ikäluokat, sanoo Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan verkkotuottaja Kristiina Tolvanen.

Erikoislähetys kasvatti myös Yle Areenan käyttöä: TV1:n Areena-lähetystä katsottiin lähes yhdeksän kertaa enemmän heinäkuun keskiarvoihin verrattuna. Suora lähetys käynnistettiin Areenasta päivän aikana 520 000 kertaa.

Huippukokoukseen liittyviä video- ja radiosisältöjä käynnistettiin maanantain aikana Areenassa kaikkiaan 800 000 kertaa.

Yle tuotti isännöivänä eli niin sanottuna Host Broadcasting -yhtiönä kuvaa ja ääntä kansainvälisten mediayhtiöiden käyttöön yhteistyössä EBU:n eli Euroopan yleisradiounionin kanssa.

Lue lisää:

Putin Venäjän Ykköskanavalla: Trump on pätevä presidentti – venäläisviestimet ovat hehkuttaneet Helsingin huipputapaamista menestykseksi

"Koskaan aiemmin presidenttimme ei ole tukenut vihollista" – Trumpille sataa rajua kritiikkiä Yhdysvalloissa

Vinkkasiko Trump silmää Putinille? Video näyttää mahdollisen silmäniskun, kättelyn ja muut päivän kiinnostavat käänteet

Huippukokouksen kiinnostavimmat kuvat: Silmälasit ja pallo lentelevät, salainen agentti lymyilee takakontissa, ja presidentit hymyilevät vienosti kameroille

Niinistö Trumpin ja Putinin tapaamisesta: "Puhuimme Euroopan merkityksestä ja Itämeren sotilaallisesta harjoitustoiminnasta"

"Kuinka kaunista täällä onkaan!" Helsinki teki vaikutuksen ulkomaalaisiin toimittajiin – Tutkijat: kaupunki esitettiin maailman medioissa turvallisena ja moniäänisenä paikkana

Helsingin poikkeustila ohi: Huippukokous sujui mallikkaasti - Poliisi: "Turvallisuusuhkia ei Trumpin ja Putinin tapaamisen aikana esiintynyt"